torsdag 24. juni 2010

Treningen på tirsdag

Tre av det faste mannskapet og jeg satset på å få seilt ( trent)selv om det ikke er regatta, ett merkelig syn i Ålesund for her bruker vi regattaer å trene!! eller som en ynder å si: Trene de som må trene.. Vi fant ut at litt trening var ikke så dumt. :-)

Før vi dro utpå var det tid for litt mekking, slik at vi kan kjøre løygangen med cleat fra sargen. Utpå fikk vi fin vind 4 -6 m/s fra vest sol og deilig temp ja den var over de vanlige 8 gradene hele 12 grader ble det :-) det ble tatt endel slag sjekket seilvinkler etc utover hessafjorden. Vel ute ved korsafluda satte vi spinnaker, og foretok utallige jibber på vei tilbake. Noen ble perfekte mens noen rotet vi til, Dessverre så var ingen av Ingane med for det hadde vi behøvd.
Arnt gjorde en kjempejobb på fordekk, Eirik, og Millard sto for skjøt og bras, mens jeg forsøkte å rore etter beste evne. Maks fart SOG var 8,3 knop i lett vind med endel skjæring.
Vi ser at kommandoer må gis høyt og konsist noe som ikke alltid er lett bak rattet men det kom seg det også.
Vi gleder oss til seilasen på fredag med oppmøte kl 5 og da er vi 5 eller flere forhåpentligvis noe som vil gjøre det meste litt enklere.

Bilder fra trening vil nok komme.

Jan-Atle.

tirsdag 22. juni 2010

Tirsdag 22/6-2010

Hei. I dag blir det trening og ikke regatta.
Som det står i terminlisten er tirsdags regattaen flyttet til fredag med feiring av St Hans på hytta.
Slinningsbålet vil bli tent denne kvelden, og utsikten fra hytta er bare den beste.


Så vi sees i kveld og på fredag.

Jan-Atle

onsdag 16. juni 2010

I vårserie 7 gikk alt så mye bedre.

Vi var ute å seilte på banen en halv time før start hvor vinden blåste mellom 4 og 7ms nordlig retning endelig, så skulle det seiles et lengre løp enn trikkeruta nr 4. Den gang ei. Ved start så var bane 4 nok en gang valgt, av de 7 seilasene vi nå har gjennomført så er bane 4 valgt hver gang! Finnes det ikke andre plakater??


Bilde tatt av Terje Ona

Vi valgte å starte litt ovenfor midten av linjen i mest mulig fri vind seile litt mot vest for så sette spinnaker om vinden sto. Noe vi lyktes med heilt til Magica fikk en usedvanlig god skjæring og tok oss med på tur.:-( F...F... ikke nå igjen.

Bilde tatt av Terje Ona

Veloca satt spinnaker og toget fra oss heilt til de ved Tyskholmsrumpa fikk vinden rett i trynet og surret det til for seg og vi seilte fra.
Vi stakk også fra Magica, og rundet som første på ved merket. Fikk ei bra setting av spinnaker gikk litt til ifra, men bak oss kom Don't Panic og holdt oss på lensen og skygget noe for vinden, vi valgte å skjere mer, stakk i fra og fikk ei god luke ned til merket ved seilerhytta.
Her ble det noe kluss med nedtaket av spinnakeren, men den kom inn Eirik ble sendt under dekk for pakking, Arnt satte bommen og vi var klar.vi fikk farten opp mot merket ved Gavelen og rundet som første båt. Føret var som sist regatta ustødig nordavind, så denne gangen skulle vi sette spinnaker etter runding.

Spinnakeren kom opp heilt greit, og vi bare dro ifra de andre båtene rundet ved seilerhytta igjen, og fikk fin fart mot merket ved skollane vi traff meget bra på hvert vindskift og,rundet som første båt med 3 min margin mot Veloca fikk fint trykk i båten og, dro enda mer ifra inn mot mål og var ca etter egen måling ca 5,30 min før i mål.
Utseilt tid ble ca 1 time. Stemningen ombord var meget bedre enn på forige regatta da vi skjønte at mulighetene var store for årets første seiler.
Slik ble det med god margin til resten av feltet. Don't Panic - Veloca - Blue Sky - Amigo IV - Grand Vitesse - Banneren - Bretanus III - og Magica på de neste plassene.
Aldri er det blitt klappet så mye og lenge for en 7nde plass sa Ronny med ett smil og lovet at det ikke skulle bli ei vane.
I dag var manskapet Millard - Eirik - Arnt og undertegnede. Seieren hadde smakt enda bedre om Inge A og B var med, men jobb hindret de fra å stille denne gangen.

Terje snakket om at han har tatt noen bilder og kanskje får dere se de på nettet :-)

Hilsen

Jan-Atle

onsdag 9. juni 2010

Slik gikk det i vårserie 6.

Vårserie 6 ble ingen stor sukesess, enda som vi prøvde. Vi startet som vi ønsket litt til babord for midten av linjen. Her nede startet Banneren og Grand vitesse i le av oss så dette så riktig bra ut kortest vet til merket.
Vinden i går var av rotevindslaget og virret fra lens til kryss, så starten ble litt bingo.
Vi trodde at vi ville få slør til første merke men alle andre pakket tidelig opp spinnaker, og fikk de satt med hell. Vi ventet nok en gang for lernge med å få satt spinnaker. Vi tapte en del siden vi fikk Magica i lo og de kjørte med genaker her mistet vi 2 plassen rundt dette merket.

Spinnakerkjøringen gikk bra til neste merke, nedtak heilt greit, kryssen til merke 3 meget bra og vi tok endel innpå de foran. Vinden snudde og vi hadde spinnakeren på feil side så vi satte ikke den og det var ei tabbe.
Veloca tok oss igjen med spinnaker som vi nok en gang ikke valgte å heise og seilte ifra. Vi nærmet oss på neste kryss men ikke nok til å ta igjen de som lå i front.

Inn mot mål gled vi stadig innpå men fortsatt ikke nok til en topp plassering denne gangen.
I dag var Millard - Eirik - Arnt - Inge B og jeg som utgjorde manskapet.
Antall båter som startet var 8:
Banneren - Veloca - Magica - Vind-Erla - Amigo IV - Grand Vitesse - Bretanus og La Vida. Mener at rekkefølgen i mål ble slik som dette.
Etter å ha gjennomgått regattaen så er det flere ting vi er fornøyd med og endel ting vi ser må forbedres men slik er det med mange tipper jeg :-)


Hilsen

Jan-Atle

fredag 4. juni 2010

Og så var vårserie 5 ferdig.

Følgende var med på tirsdag:
Inge A - Eirik - Millard - Arnt og undertegnede.Vi strammet litt overvantene for de var blitt for slakke. Vi håpet at det ville gi uttelling.
Siden alle var kommet tidelig så var vi ut og seilte i fjorden som første båt, fikk tatt endel slag og jibber som satt rimelig bra.
Vinden var 4-5 så dette burde være en fin dag på fjorden med sol og greier.
Vi statsett etter å ha sett løpealternativet å starte fra midten og mot merket men ikke helt nede.
Banneren ville vist det samme og gikk ut noen få meter i le av oss og tok som mange ganger før startskuddet, Veloca var for sein til denne starten og vi så ikke noe til de på en stund.
Vi lå og kjempet med Banneren fremover til Tyskholmsrompa hvor endelig Ronny falt litt slik at vi fikk stikke litt i skjøtet, og da bare dro vi forbi, rundet første merke og fikk heist spinnakeren.
Vi seilte mot merket ved seilerhytta og så Veloca med alle utenom Fredrik stå i baugen med spredd genova.
Ser ut til at det virket for Terje i Grand-Vitesse dro ikke nevneverdig i fra.
Men ga blir skipperen litt høyrøstet går vi på feil merke?? Eirik hvilke løp var det du sa??
Løpet som starter fra Seilerhytta ja :-) F........ men du skulle sett på løpsstart fra Nørvevika for H....... ;-) ja slik kan det gå, men vi tror at vi ikke tapte så mye på dette, for vi fikk brukbar skjæring inn mot merket ved Bogneset, og rundet også først her.
Oppover fjorden valgte vi å seile mot landsiden og ikke for langt ut i fjorden pga strøm og bølger, vi føler at kryssleggene gikk bra oppover, bommet kanskje litt på ett vindskift men rundet Skollane som første båt.
Vi trodde at vi skulle få seile lens innover mot mål, men den gang ei, her kom vinden forenom tvers så det ble en slør istedet for.
Målskuddet ble mottatt og vi snur oss bar og ser at Banneren krysser mål linja ca 1 minutt bak oss, så vi vet at det ikke holder til noen førsteplass i dag heller.
De neste går i mål og vi må vente på land før vi får resultatetene sammen med Torills gode skuffekaker. Nok en gang stor takk til Torill for dette.

Vårserie 5 - LYS Fleet - 2010-06-01 at 18:05

Start: Start 1, Finishes: Elapsed time, Time: 18:05:00
Rank Fleet Boat Class SailNo Club HelmName CrewName LYS Elapsed Corrected Points
1 LYS Bannern Banner 33 RC 3641 Ålesunds Seilforening Ronny Fylling 1.18 54.45 1.04.36 1.0
2 LYS Vind-Erla CB 365 10304 Ålesunds Seilforening Jan Atle Yndestad 1.28 53.42 1.08.44 2.0
3 LYS Don't Panic 1/2 ton one-off 4155 Giske Seilforening Anders Bjørnerem 1.16 59.27 1.08.58 3.0
4 LYS Veloca Sun Fast 35 11353 Ålesunds Seilforening Fredrik Mordal Hessen 1.20 57.30 1.09.00 4.0
5 LYS Amigo IV Albin Nova 5276 Ålesunds Seilforening Andreas S. Larsen 1.15 RDG 4.3
6 LYS Magica J/92 10886 Ålesunds Seilforening Stein Frode Bulling 1.24 57.02 1.10.43 5.0
7 LYS Grand Vitesse Bavaria 39 Cruiser 13421 Ålesunds Seilforening Terje Ona 1.23 1.00.10 1.14.00 6.0

4 min på korrigert tid er langt opp til første plassen men ikke umulig.
Ellers så var det rimelig tett med 14 sek ned til 3 og 16 sek til 4 tettere kan det vel nesten ikke bli.

Dessverre blir det ikke Rundeseilasen på oss denne gangen ei heller tur til Austefjorden og Volda så
vi sees på Fjorden på neste tirsdag.


Hilsen

Jan-Atle