torsdag 16. oktober 2014

Den siste tirsdagsregattaen.

Endelig skulle høstserie 4 arrangeres, med meldinger som var som der.
Men det blåste friskt i starten og dabbet noe av utover i seilasen.
Siden det var siste i serien og vi ikke var heilt på hugget i starten ble det en kveld med mye rot. Vi har tydeligvis enkelte ganger lette Alzheimers symptomer alle sammen.
Løpet var kjent vinden var passe, og allikavel klarer vi å surre det til med å ikke bestemme oss for å kjøre spinnaker på første lensen.
I etterkant tenker vi hva var det som fikk oss til å ikke kjøre spinnaker? Vel som skipper er ansvaret mitt og vi må bare legge ballen død og se fremover mot neste sesong.
Etter første lensen fikk vi til en fin runding og gikk oppover mot start for å runde den og klarte det rimelig greit tok innpå Banneren og Dream mens melgessene i denne vindrettningen er nok favorisert og kan Hasle avgårde på plan mot bunnmerke så de viste vi at vi ikke klarte å holde tritt med.
Dream har fått opp farten og holdt oss på god avstand, mens vi fikk passere Banneren og rundet rett før de.
En runde til og stillingen holdt seg, selv om vi fikk rigget spinnaker og dro litt på Banneren men klarte ikke å ta innpå de andre noe særlig, greit nedtak, brukbar runding og fin fart mot merke. I mål som Nr 4 all over ble vi Nr 5 etter Ilter - Addicted - Banneren - wiki moku. Etter oss kom Dream og Imagine.
Vi får bare trene og trene for å komme sterkere tilbake.

Noen som vil seile utover mot Hardhausen? Tenker å bruke noen lørdager eller søndager.

Gi beskjed så lager vi istand noe gøy.

Jan-Atle

lørdag 11. oktober 2014

Borgundfjorden rundt 2014

Ååååå pokker at det ikke var på tirsdag denne regattaen var.
Når det skal sies så er sjekking av YR og Storm sine nettsider blitt hyppig besøkt etter forrige tirsdag.
Men nå var det meldt overskyet og 2 m/s fra sør sørøst.
Vi stilte nok en gang med redusert mannskap men håpet at lite vind var et greit.
I tiden før start var det tendenser til litt vind men bare tendenser. Vi fant at å starte ved startmerke i fri vind var tingen.
Det var det flere som tenkte som Ilter og Addikted. Starten gikk greit, men tjuvstartet Banneren? De lå veldig langt fremt men ingen finskeflagg så da var alt ok. Vi fikk opp spinnakeren rett etter start og det dro godt på i 3-4 m/sek, så vi lå og ledet lenge før Kastespydet fikk litt overtak, men vinden gav oss ett puff og vi fikk runde først rundt Aspa.
Kryssen mot seilerhytta gikk veldig greit og vi rundet noen båtlengder før Kastespydet og Dream. En distanse vi klarte å holde på til midt i Åsefjorden, da fikk Dream noen lengder på oss før runding med Kastespydet i le av oss.
De forsøkte å gå på topp men etablerte ingen overlapp så vi skar lett opp og da ville de ha truffet knappen om de hadde forsøkt de.
Etter runding fikk vi spinnakeren fint opp og bare dro utover Åsefjorden hvor vi tok mer og mer impå   Dream Kastespydet fikk problemer med spinnakeren som hadde tvinnet seg og ble lengre og lengre etter.
Vi passerte Dream utenfor småbåthavnen på Hatlane og kostet på utover. Videre utover økte vinden på og vi fikk mer og mer problemer med å kjøre spinnaker men klarte å holde den relativt greit til passering Bogneset,
Det var endel broach men vi fikk faktisk nen mtr høyde for hver gang, mistet vi førsteplassen på det ? Ja det er mulig det vet jeg ikke enda. Dream hadde i alle fall tatt ned sin for ei stund siden og var nesten opp på siden av oss før vi fikk falle nok grader til å stikke i fra. Runding og nedtak gikk elegant og vi gikk i mål som første båt med utseilt tid ca 2 timer og 20 min.

Stemningen ombord var bare på topp nok en gang først i mål.... Noe som har vært målsetningen i heile år.
Millard Arnt og Jan Atle var ombord i dag, og hadde en super opplevelse med finere vær enn meldt mere vind enn meldt så kan vi ha det bedre?

Førstkommende tirsdag er det siste tirsdagsregatta da er det bare å stille på.

onsdag 8. oktober 2014

Det som kunne vært en høstserieregatta.

Dessverre ble denne tirsdagsseilasen avlyst selv om forholdene var strålende,
men slik er det bare av og til.

Vi fant ut at vi bare var nødt til å utnytte denne fantastiske dagen med seiling, strålende sol. Vinden lå og vekslet mellom  østlig 6-10m/s. vi forsøkte å få med oss flere båter men vi klarte bare å mønstre 2 andre båter som ville seile sammen med oss Addikted og Dream.
Vi planla å bare seile i Borgundfjorden og dro til på en utgave av Borgundfjorden rundt med runding rød bøye øst om aspa og så inn til knappen med retur.
Siden vinden var østlig startet vi mellom stakene utenfor Volstaberga brygge med lensestart og toget nedover til runding.
Etter runding klarte vi ikke å gå like høt som de to andre båtene men hadde fin fart over mot Langevågssida mens de to andre fikk fin høyde midt i fjorden. Jeg trodde vi skulle få en lift men det var det de andre som fikk pokker også,
Da var det bare å forsøke å treffe på vindskifta og det gjorde vi bra, farten på kryss og høyden var meget bra og vi holdt Dream bak oss  og avstanden økte sammtidig med vindøkning. seila ble trimmet og selv om vinden viste 10 m/s så kjørte vi full duk og på apperent vind 26 grader gikk det mellom 6 og i overkant av 7 knop gutta var fornøyd.
På lensen nedover fikk vi mange tips fra Magnus Brun som var med denne dagen og vi jaget etter target på fart og kurs herlig å ligge over 8 knop opp i 9,4 mens vinden danset rundt 10 m/s  så bare smalt vi i en Broch
og var nødt å jobbe for å ta den inn, ingen ting ødelagt og farten steg  smila  bredde seg blant gjengen ombord
Vi rundet rød staken ett stykke før Dream og fikk fint spor til stakene.

Herlig tur som gir mersmak

De som stilte ombord Inge B Millard Arnt Magnus og Meg,

Takker alle sammen for en kanonkveld på sjøen..

Neste seilas er på lørdag og da blir det nok samme runden :-)