tirsdag 21. juni 2011

Vårserie 7.

I dag var det egentlig siste vårserie, men siden vi skal seile om igjen ene så har vi en til regatta til å jobbe med før Nordenfjedske seileruke i Trondheim.
I dag fikk Ola H lysten til å seile tur hav igjen.
Han satt hele tiden å forte oss andre med informasjon om vind , dreininger etc slik at det å rore var rimelig lett. Men det er jo dermed ikke skakt at vi klarer å få maks ut av båten for det.
I dag var vi for utenom Ola - Millard - Inge B - Eirik - Arnt - og jeg. vinden var 3-6 i fra alle Nordlige retninger og dreide 40-50 grader etter som vindrossene kom bølgende mot oss.
Planen før start var å starte midt på linjen for så å seile midt i fjorden utover mot merket, men som såmange ganger før fikk vi ikke en perfekt start, vi startet 10 sek etter at startskuddet gikk. Men det gikk verre med Banneren , Arconaen og Mambaen, som tjuestartet alle sammen.
Vi lå litt bak Dont Panic og ble loffet opp og opp så der gikk planen med å seile midt i fjorden utover fløyten, siden jeg ikke ønsket å være med å bli presset på opp siden av stakane, falt vi og fikk fart passerte Dont Panic men kom da i fisen av Pilar. Her lå vi til de slo litt for tidelig, slik at vi rundet merket som første båt.
Nedover til seilerhytta seile vi kanskje litt for mye platt lens men hadde fint trykk i båten hele tiden, vi ble forbiseilt på vei nedover og rundet rett i hekken på pilar lå der noen båtlengder før vi slo mens Pilar gikk litt lengre før de slo.
Pilar krysset før oss på neste slag ,men her gjorde de en kjempetabbe å sto utover langs holmane mens vi slo oss inn i fjorden fikk superlift som vi sto på ut til neste kryssmerke.
Spinnakeren skulle kjøres flying, med det resultat at det var mer trål enn spinnaker, men pytt pytt vi ledet og hadde fin fart mot runding skollane og inn til mål.
Vi tok skuddet som første båt over linjen , og håpet at de som lå bak ikke klarte det på korrigert tid, men Banneren og Dont Panic klarte det igjen, så vi ble sikkert nr tre denne gangen også.
Nå blir det spennende å se hvordan totalen blir, etter utregninger før siste regatta så er vi på andre eller tredje plass, så det blir spennende å se.

Vi sees på sjøen på neste tirsdag om ikke før.
Jan-Atle

PS.
CB´n i tet :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar