søndag 15. januar 2012

Siden vinteren er kommet på nordsida av brygga, ble det til at Eirik Håvar og Jeg mønstret på Presidentskipet i hardhausen som ikke har tatt vinter enda, og ligger på sørsida.
Vi må takke hr president og hans sønn Vegard for muligheten til å få være med. ukjent båt men slett ikke uten muligheter. Rullestorseil vel vel underrigget Bavaria er det, men her er det bare å sette igang med regattaen.
Vi skulle seile kryss til rød stake øst om Aspa så grønnestaken ved Tyskholmen videre rundt Kveiteskjæret og så til havnen.
Planen var å ikke gå for langt mot Hessalandet og vindstillen der så spinnaker ned til grønnestaken, og etter den raskt over mot holmane og spinnaker i mål.
Denne planen holdt vi og klarte å komme inn på en andreplass etter Pilar, men det var bare 30 sek som var differansen.
Nr 3 ble Terje i Ilter sin nye Melges 24 nr 4 og sist ble Arve i La-Vida.
Vinden slengte som den bruker å gjøre på Hessafjorden i styrke fra 3-10 m/s så årets første og største BH ble vist en liten stund mellom Kveiteskjæret og Tyskholmen. ;-) moro var det. Heldigvis så gikk det bra.
Mannskapet ble pisket til innsats, og gjorde en flott innsats, selv om jeg måtte heve stemmen to hakk for å få tingene utført.

Alt i alt en deilig dag på sjøen.

Vi gleder oss til sesongen begynner for fullt 1mai med Sukkertoppen rundt.

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med andreplassen. Båten kan den. Godt at du pisker de litt, det trengs iblant :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi takker. Båten segler meget bra den men det må jobbes konstant med begge seil siden den er så underrigget.
      JAn-Atle

      Slett