tirsdag 19. juni 2012

Vårserie 7.


I dag ble den siste av vår regattaene avholdt. Spenningen sto mellom Ilter og oss siden det skiller bare 0,5poeng på totalseieren.
Det var vestavind mellom 4 og opp i 10 i kasta.
Poppe startet oss på løp 1 som var runde staken vest om Aspa-Skollane-Seilerhytta-Gavelen-Skollane til mål.
Vi hadde en plan om fri vind og startet på BB side av linja slik at vi fikk vinden først og hadde fri vind. Planen holdt på å gå i vasken siden vi var litt seint ut si  og gikk utover den Ilter forsøkte seg på en BB start men gikk inn i en SB BB situasjon mot oss som de tapte gikk bak etter at vi måtte gå i vindøyet, falt ned fikk fart i skuta og var i fri vind. vi valgte å gå ut i fjorden få dreiningen over Hessa gå over mot byen, for så runde. Vi jobbet godt i slaga slo på vindskift fikk båten til å gå. vi rundet som første båt, satt spinnaker å dro ifra nedover mot Skollane og Seilerhytta, her jibbet vi spinnakeren, men vinden ødela litt siden vi fikk en dreining som gjorde at vi var nødt til å ta den ned. mot merket så vi at en 12,5kvm hadde tatt med seg merket så vi seilte ned   og rundet det, fortsatte på kryss mot Skollane, siden strømmen hadde snudd slo vi oss oppover langs Tyskholmen rundet Skollane ei god stund før Dream, Ilter var da mye lengre unna enn de 36 sek som de kunne være bak, så det gikk vår vei.
Spinnaker kom opp og vi hadde fin fart i mål.
Nok en gang var det en CB i tet :-)

Det ser uoffisielt ut til at vi for første gang har vunnet Vårserien. Takker mannskapet for all tålmodighet med skipperen :-)

Da er det ferie for tur. første regatta blir nok Brude dubbel handed i August. 

Ha en god sommer alle sammen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar