tirsdag 7. mai 2013

Vårserie 1

Yes!da er vi i gang.
Oskar og Helge startet oss fra seilerhytta i dag noe som var ett riktig valg. Vinden var fra vest nordvest fra 2-4m/s.
Det var 4 båter Pilar Dream Banneren og oss, vi hadde timet starten så si perfekt og komm ut som første båt med dream rett bak.
De forsøkte å skjære over oss men vi klarte å lukke den luka rimelig bra. Oppover første kryss gikk det som på skinner og vi rundet bøyen på skollane som første båt fikk satt spinnaker kjørte skjæring og ned mot startmerket var vi fortsatt første båt, fint nedtak av spinnaker og satte kursen rett mot Tyskholmen hvor vi tok ett slag gikk vestover, her gjorde vi vel feil nr 1 siden strømmen gikk innover fjorden og vi ble ført litt for lang østover igjen.
Vi slo oss oppover mot maritime skolen ledet fortsatt over de andre men Dream fikk gå litt høyere og tok ett bedre veivalg ved å gå ett kort slag innover mot bålholmen og med det til følge at de fikk 1 båtlengde på oss.
Vi tok ett raskt slag opp mot bålholmen og fikk en liten lift som ga oss faktisk ledelsen tilbake igjen og vi rundet rødstaken som første båt med Rolf rett bak.
Spinnakeren komm opp og vi satset på å gå mot Slinningsodden fant ei stripe med ving og klarte å holde den nedover til mål.
Banneren lå i sporet etter oss å da er det vanskelig å riste den av, Dream skar mer og det så ut som at de var lost in space, men de tok oss igjen rett før målgang så vi fikk gå gørts over mål mens Dream ble nr 2 Banneren nr 3 og Pilar nr 4.
På korrigert tid så ble det nok Banneren som vant årets første seilas i vårserien selv om de var rett over 2 min bak oss i mål.

En ting som er sikkert er at det er en CB i toppen som det skal være :-)
Flott regatta med mannskapet som jobber bedre og bedre, i dag var det Millard Arnt Levi Per Erik Eirik og jeg som var å kjempet.

Neste regatta er førstkommende fredag med start kl 18.00 utenfor moloen på Valderøya. Vi skal seile Vigrafjorden rundt........

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar