tirsdag 3. juni 2014

Vårserie 2

Å fryd og gammen hele9 båter tok seg ut på regattabanen på Valderøya, dette var moro.
Å starte såpass mange på en voldsomt favoriserende startlinje var vanskelig men det var fler som tyvstartet og motet gå tilbake.
Vi mente at vi klarte oss med ett nødskrik ikke langt bak expresssen, vi fikk god fart i båten og rundet som første båt med Banneren rett bak. Spinnakeren kom opp,og kurs satt mot Olskjærbåen. Vi skulle til å runde som første båt men vi fikk ikke ned spinnakeren, den satt fast, så fikk vi falt av og den kom ned.
Men vi hadde da godt langt ned under merke så vi sleit med å ta igjen Banneren på kryss oppover vi klarte nesten å ta de inn og rundet som båt Nr to på merket satt spinnaker igjen og ved runding skjedde det samme, den satt bomm fast så vi gikk langt forbi bunnmerke før den endelig kom ned, da hadde vi tapt så mye at det var heilt håpløst, og når vinden i tillegg ikke bare falt men lusa i vant viste østavind men vaker og vindfløy viste nordvestlig vind så ble det heilt umulig. Vi hadde tydelig seilt oss inn i rotevind av dimensjoner. Vi ble nå forbiseilt av en rekke båter som så våre problemer og unngikk de. Vi øynet litt håp når flere av båtene seilte mot mållinjen og ikke hadde lest seilingsbestemmelsene godt nok. Vi klarte å runde rett bak Dream satt spinnaker lenset ned og fikk problem for tredje gang, hva i he........ Er det som skjer. Stressnivået når nye høyder men så ser vi at det er spinnakerfallet som har gått rundt forstaget dette ble ordnet på kryssen opp i mål og spinnakeren satt for sjekk/tørk ned mot Steinvågsbroa her ble det ett perfekt nedtak å alle smilte og var fornøyde.
Det ble en fantastisk flott kveld på sjøen i 19 grader sol og 4-5 ms med vind.
Takk til Kjetil som arrangerte og ikke minst til alle som deltok.

P.S
Tror ikke at Nor-Lines og hurtigruten var så fornøyd der det var seilbåter overalt. Mye fløyting ble det:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar