fredag 1. mai 2015

Sukkertoppen rundt 2015.

I år ble Sukkertoppen rundt en studie i de 4 årstider.

Vi seilte i sol i regn i snøbyge og i opplett, i tillegg ble Hessafjorden så skiftende som vi vet at den blir på nord nordøstlig vind.
Med vinder fra 0 utenfor sævollen og 7 -8 innover Valderhaugfjorden.
Mange båter på linjen i dag så starten vår er ikke noe å rope høyt om, men vi kom greit ut og ble forbiseilt i både lo og le. Det var noe som manglet med toppfarten vi fikk ikke båten til å gå første tiden.
Millard og Tine trimmet etter alle solemerker og da kom vi i gang, passere Eirik og gjengen i fin fart med fri vind, neste på listen var Bannere'n her falt vi litt av og dro fra i le, så var det Dream som vi så oss ut til neste å jobbe mot.
Heile Hessafjorden måtte til før vi i stilla på Sævollen klarte å gå rundt de og begynte å nærme oss Pilar som seilte heilt suverent i starten og heilt til runding Kjeholmen. Det var dessverre for de at de hadde gått på feil merke og rundet staken og ikke holmen.
Tilbake til Valderhaugfjorden så seg vi sakte fra Bannere'n men så Pilar langt før oss. Vi gikk nesten til Kverve før vi slo oss oppover i snøbyga som var både våt og kald,men mannskapet gjorde jobben bra og vi hadde fint driv oppover.
Vi fikk se Pilar runde feil og gikk litt ekstra langt for å ikke vise at de rundet feil. Etter runding Kjeholmen satt vi spinnaker og så at Pilar snudde nede med fergeleiet og kom slukøret tilbake. VI VAR I TET :-).
Lenselegget følte vi gikk bra kjørte bra kurser med noe skjæring for fart mener at vi dro litt på båtene bak.
Så var det inn Hessafjorden og i lite vind med økende vind bak ble det mere spennende enn vi trodde. Banneren og Chris sin nye båt som var innslag fra Ulstein seilforening kom i stor fart bak oss,men de klarte ikke å nå oss igjen og vi nok en gang ble først over linjen med noen få minutter på Chris og Banner'n som de neste båtene i mål, men først i mål er ikke nok så store gratulasjoner til Banneren og alle de andre som klarte å slå oss.
Mannskap i dag var Millard på storseil Tine på Genova Per Erik i pitten Emil på fordekk Viktoria som kanonfotograf og Ragnhild som hjelp på fordekk i byssa og som taudrager sist kommer nok jeg bak rattet.

Takker mannskapet for god innsats.

Jan-Atle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar