lørdag 19. mars 2011

Trening lørdag 19/3 med Didrik fra NORSTEAM

Første trening er nå over å, ja det er mye å lære, men o følge Didrik så gjør vi mye riktig også.

Vind fra 5 - 13ms
Været :fantastisk sol sol sol så litt skyer heilt på slutten av økten.
kan vi få det bedre?? ja det eneste er jevn vind, men med jevn vind og ikke slike rosser som vi opplevde i daag.
Vel , startene mener jeg at vi gjorde brukbart selv om vi ( jeg ) rotet det til ved ett par anledninger. Sorry Andras men det å komme med en grosshandler er ikke så pent selv om vi var på BB halser, du hadde nok retten på din side :-) hadde det vært regatta og ikke trening hadde du nok vunnet en protest :-)
Herlig , men dyr dag siden den bærbare vhf mm forsvant til Neptun :-( slikt skjer men det er ikke artig nei.
Vi kjørte spinnaker på enkelte av rundene og det gikk meget bra litt større problemer med opp enn ned. alt i alt fungerte det flott .
Det v kan jobbe med er timingen på når det er vi skal få den opp for en perfekt runding skal den egentlig stå i rundingen her har vi nok noe å jobbe med..
Kryssene våre var brukbare men ikke perfekte, vi revet noe seint rundt 7-8ms burde vært ved 7 så neste rev ved 10 etter det tok vi litt inn på fokkken.
I følge Didrik burde vi kjørt lengre med den duken vi har, men siden seilene er fra 2002 så er de ikke sså lite utblåste, men vi tager hva vi haver.
Alt i alt var jeg veldig fornøyd med dagen i da deilig å være i gang med sesongen 2011. i morgen er det meldt 13ms og regn hele dagen så vi får se hva vi klarer å få til.
Men som vanlig er det en CB som bør være i tet :-)

Vi får se om vi ikke kan få noen bilder fra Didrik til i morgen.

Hilsen
Nor 10304

2 kommentarer:

  1. Veldig enig i at det var en bra lørdag, selv om vi seilte med en sekk på forstaget i stedet for et seil.

    Andreas sin start var jo helt fin den, han var vel den eneste som var våken nok til å velge riktig første gang. Såvidt jeg kunne se så ble det jo etter hvert veldig populært å starte ved stb-merket slik han gjorde.

    For øvrig så hadde vel dere også en kryssing for babords halser foran baugen på oss, som nok ikke hadde gått noe særlig om ikke vi hadde slakket ut storseilet. Men det er vel nettopp derfor vi trener?

    Vi skal prøve å komme ut på tirsdagene også, men det kan nok gå et par uker til vi starter.

    SvarSlett
  2. Helt rett i det du sier at vi startet på bb foran baugen på dere, og jeg så at dere forsøkte å skjære ekstra opp for å få oss til å slå , men i denne situasjonen var det i mitt hode ingen problem. dere var såpass langt unna at det ikke var noen reell fare for å bli torpedert.
    Men som du sier det er derfor vi trener og det er klart at BB starter som jeg gjorde ikke er lurt utenom man er 100% sikker på at det ikke skaper farlige situasjoner.
    Vi kommer ikke til å gå ut i dag, men satser på å seile vær tirsdag fremover.
    Jan-Atle

    SvarSlett