lørdag 11. oktober 2014

Borgundfjorden rundt 2014

Ååååå pokker at det ikke var på tirsdag denne regattaen var.
Når det skal sies så er sjekking av YR og Storm sine nettsider blitt hyppig besøkt etter forrige tirsdag.
Men nå var det meldt overskyet og 2 m/s fra sør sørøst.
Vi stilte nok en gang med redusert mannskap men håpet at lite vind var et greit.
I tiden før start var det tendenser til litt vind men bare tendenser. Vi fant at å starte ved startmerke i fri vind var tingen.
Det var det flere som tenkte som Ilter og Addikted. Starten gikk greit, men tjuvstartet Banneren? De lå veldig langt fremt men ingen finskeflagg så da var alt ok. Vi fikk opp spinnakeren rett etter start og det dro godt på i 3-4 m/sek, så vi lå og ledet lenge før Kastespydet fikk litt overtak, men vinden gav oss ett puff og vi fikk runde først rundt Aspa.
Kryssen mot seilerhytta gikk veldig greit og vi rundet noen båtlengder før Kastespydet og Dream. En distanse vi klarte å holde på til midt i Åsefjorden, da fikk Dream noen lengder på oss før runding med Kastespydet i le av oss.
De forsøkte å gå på topp men etablerte ingen overlapp så vi skar lett opp og da ville de ha truffet knappen om de hadde forsøkt de.
Etter runding fikk vi spinnakeren fint opp og bare dro utover Åsefjorden hvor vi tok mer og mer impå   Dream Kastespydet fikk problemer med spinnakeren som hadde tvinnet seg og ble lengre og lengre etter.
Vi passerte Dream utenfor småbåthavnen på Hatlane og kostet på utover. Videre utover økte vinden på og vi fikk mer og mer problemer med å kjøre spinnaker men klarte å holde den relativt greit til passering Bogneset,
Det var endel broach men vi fikk faktisk nen mtr høyde for hver gang, mistet vi førsteplassen på det ? Ja det er mulig det vet jeg ikke enda. Dream hadde i alle fall tatt ned sin for ei stund siden og var nesten opp på siden av oss før vi fikk falle nok grader til å stikke i fra. Runding og nedtak gikk elegant og vi gikk i mål som første båt med utseilt tid ca 2 timer og 20 min.

Stemningen ombord var bare på topp nok en gang først i mål.... Noe som har vært målsetningen i heile år.
Millard Arnt og Jan Atle var ombord i dag, og hadde en super opplevelse med finere vær enn meldt mere vind enn meldt så kan vi ha det bedre?

Førstkommende tirsdag er det siste tirsdagsregatta da er det bare å stille på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar