onsdag 8. oktober 2014

Det som kunne vært en høstserieregatta.

Dessverre ble denne tirsdagsseilasen avlyst selv om forholdene var strålende,
men slik er det bare av og til.

Vi fant ut at vi bare var nødt til å utnytte denne fantastiske dagen med seiling, strålende sol. Vinden lå og vekslet mellom  østlig 6-10m/s. vi forsøkte å få med oss flere båter men vi klarte bare å mønstre 2 andre båter som ville seile sammen med oss Addikted og Dream.
Vi planla å bare seile i Borgundfjorden og dro til på en utgave av Borgundfjorden rundt med runding rød bøye øst om aspa og så inn til knappen med retur.
Siden vinden var østlig startet vi mellom stakene utenfor Volstaberga brygge med lensestart og toget nedover til runding.
Etter runding klarte vi ikke å gå like høt som de to andre båtene men hadde fin fart over mot Langevågssida mens de to andre fikk fin høyde midt i fjorden. Jeg trodde vi skulle få en lift men det var det de andre som fikk pokker også,
Da var det bare å forsøke å treffe på vindskifta og det gjorde vi bra, farten på kryss og høyden var meget bra og vi holdt Dream bak oss  og avstanden økte sammtidig med vindøkning. seila ble trimmet og selv om vinden viste 10 m/s så kjørte vi full duk og på apperent vind 26 grader gikk det mellom 6 og i overkant av 7 knop gutta var fornøyd.
På lensen nedover fikk vi mange tips fra Magnus Brun som var med denne dagen og vi jaget etter target på fart og kurs herlig å ligge over 8 knop opp i 9,4 mens vinden danset rundt 10 m/s  så bare smalt vi i en Broch
og var nødt å jobbe for å ta den inn, ingen ting ødelagt og farten steg  smila  bredde seg blant gjengen ombord
Vi rundet rød staken ett stykke før Dream og fikk fint spor til stakene.

Herlig tur som gir mersmak

De som stilte ombord Inge B Millard Arnt Magnus og Meg,

Takker alle sammen for en kanonkveld på sjøen..

Neste seilas er på lørdag og da blir det nok samme runden :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar