tirsdag 4. juni 2013

Vårserie 5

Flotte værmeldinger til dels mye vind og lite mannskap var det som var fremtredende i dag.
Per Erik-Arnt-Millard og Håvar var dagens mannskap som gjorde en flott jobb i sol skyer og opp i 13 m/s noe som i dag var i meste laget for oss.
Vi sartet med 1 rev i storseilet og fult forseil, balansen og farten var helt grei bra høyde, så ting fungerte, da kan det være at veivalget vårt ikke var på topp denne gangen,men vi valgte å gå langs og mellom øyene, noe som ga mindre bølger og fin vind.
Banneren som gikk opp små sunda tente stort på det og var hakk i hel.
Rolf hadde suksess med å gå langs Vigralandet  sist vi var på samme bane hadde ikke samme suksessen og rundet rett bak oss på en andreplass. Han valgte å gå ut i Vigrafjorden noe han tente endel på mens vi valgte å ikke sette spinnaker siden vi var så få satset på skjæring for å få fart i skuta, vi fikk lengre vei å gå og ikke så mye høyere fart så vi tjente ikke i forhold til Rolf.

Banneren satte etter ei stund spinnaker og dro innpå som bare det, de valgte å gå i småsunda på vei mot mål, men vi som spridde genoaen holdt unna slik at i mål ble det:
Rolf- Oss - Michael i Banneren og til slutt Gunnar.

4 båter er ikke stort på en dag med flotte seilforhold.

Resultatene kan bli som følger:
1 Michael i Banneren som sikkert klarte makstiden
2 kanskje Gunnar i Mambaen om han klarte makstiden
3 mest sannsynlig oss om vi klarte makstiden.
4 Rolf i Arconaen om han klarte makstiden

Herlig seiltur flott å seile fra fergeleiet på Valderøya opp på revet og retur fergeleiet. vi brukte ca 2,5 timer på hele seilturen.

Neste regatta er fra Ålesund til Molde Intercity på lørdag

Husk starten som er kl 0800 fra Ålesund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar