tirsdag 18. juni 2013

Vårserie 7 den siste i årets vårserie

Da er det bare å gratulere mannskapet med sieer i vårserien. De som har vært med i vårserien er
Eirik - Millard - Håvar - Per Erik - Arnt -Inge A - Inge B - Levi  og  Martin - Kristoffer som var med på den siste regattaen.
Veldig godt jobbet alle sammen. 
Da skal det ikke være noen stor hemmelighet at vi klarte 5 førsteplasser, og 2 andreplasser i årets vårserie, vi kan bare si oss strålende fornøyde. Vi mener at det meste har fungert igjennom vårserien ikke så mye slitasje på utstyr( mer enn forvente havari av storseil forseil og div blokker ) men slik er det nå bare.

Dagens regatta startet som lens ned mot olskjærbåken kryss til skjongfluda 2 runder, men ble avkortet slik at vi ville klare maks tiden.med avkorting varte regattaen for vår del 1,5 timer.
Vi var litt i trangsteg i starten og kom i le av Pilar og Blue Sky men fikk som første båt satt spinnaker med Banneren ikke langt bak.
Vi seilte raskere enn de andre og kom oss til fri vind fikk god trykk i spinnakeren. Første runding gikk veldig greit, vi mente at det var kreftig strøm innover og fikk merke dette på kryssen oppover hvor vi valgte å seile oss opp mot Valderøya fikk noen vindskift vi slo på og distanserte de andre i tillegg ble det mindre og mindre vind men vi gikk sakte i motstrømmen vestover  motstrøm på 1,5knop i mot er ikke enkelt med det gikk bedre for  oss enn de andre, avstanden ved runding Skjongfluda var økt betraktelig vi satt spinnaker men vinden dreide noe så vi seilte på 50/60grader i lang tid,men den stod og avstanden økte til en halv time før neste båt i mål, som var Pilar. så Banneren og Blue Sky til slutt.

Banene på Valderhaugfjorden har vist seg å være lange og utfordrende varierte og spenstige. 
Jeg og hele mannskapet gleder oss til høstens regattaer, men før det kommer Nordenfjeldske seileruke med base Finnøya.


Tidsrom 10/14-7. 

Sommerhilsen

Jan-Atle

1 kommentar:

  1. Gratulerer med seier i vårserien. Godt jobba.
    MVH Gunnar

    SvarSlett