tirsdag 11. juni 2013

Vårserie 6 2013

Endelig supre forhold igjen, vind NØ 6 -11 m/s , og SOL. Heldigvis så ble banen lagt på Valderhaugfjorden, så Takk til Kjetil P for flott løype.
Vi startet litt for langt nede mot merket igjen og fikk litt lengre vei en de andre, Gunnar var rett bak oss Banneren og Dream lå høyere oppe mot land.
Bra fart på kryss,ikke den beste høyden, men grei nok. vi rundet de to første merkene rett bak Dream, så valgte de å gå på Valderøya mens vi valgte å gå mer mot Kverve, dette tente vi bra på og rundet som første båten på toppmerket.
Vi valgte å prøve å sette genaker men vinden kom for mye rett bak så det var ingen suksess, Dream tok oss igjen på dette legget. vi rundet bunnmerket som første båt men somlet bort ledelsen i rundingen siden Drem fikk gå på topp av oss mens vi kjempet med å få seilene til å stå.
denne gangen valgte alle båtene å gå mot kverve så vi klarte ikke å ta inn noe på Dream og di rundet ett bra stykke før oss.
Vi burde ha slått tidligere for å komme ut av fis vinden til Dream, men her tok vi feil valg å falle for å få få bedre fart ikke noe heldig valg akkurat, så vi rundet ett godt stykke bak. på lensen spridde vi genova fikk fart opp mot 9 knop og tok sterkt innpå, kanskje vi skulle valgt spinnaker som Banneren ?? vi seilte i alle fall inn mange mtr på Dream og rundet rett etter de på bunnmerket. men de klarte å holde på ledelsen opp til målgang.
Stilling i mål:
Dream - Vind-Erla - Banneren og Gunnar med mannskap i Blue-Sky.
Tidsmessig så var vi 6-7min før Banneren i mål, dette burde tilsi at vi VANT DENNE REGATTAEN OG VÅRSERIEN TOTALT.

slik seilte vi i dag....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar