tirsdag 1. mai 2012

Sukkertoppen Rundt 2012.

I dag ble var det åpning av regattaene i Ålesund's Seilforening med den tradisjonelle Sukkertoppen Rundt.
I år fikk regattaen endret løpet for første gang siden starten, dette var pga av startområdet inne i Aspevågen har blitt sperret med en laaang cruisebåt kai.
Siden flere og flere har båten med mastehøyde over 17mtr som er begrensingen for steinvågbroa ble løpet:
Gåsholmen - tueneset - Olskjær båen med retur. distanse ca 12 nautiske.

Vi våknet til strålende vær og heilt stilt på fjorden. Peter som var regattasjef fikk den vanskelige avgjørelsen om løpets lengde siden det var lagt inn muligheter for kortere løp. Heldigvis så ble det det oppsatte løpet.
Starten vår var ikke av de beste ''som vanlig'' men heilt grei kom ut som båt nr 4 seilte fra Oskar sin HR342 hvor vi fikk ett fint spor utover fjorden vi seilte rimelig likt med Arcona 40 til Rolf og A 35 til Stein Frode som var de første over linjen., vi valgte å slå på vindskiftene utover fjorden for så gå nærmere landrundt tueneset, det bommet Pilar og Dream ved at de gikk lengre ut i fjorden enn oss.
Vi kom oss rundt som første båt og satt kursen mot Olskjærbåen fikk opp spinnakeren og toget innover på en relativ kvass kurs. vi dro fortsatt endel fra de andre og rundet som første båt.
Vi satset på at vinden sto og ikke ville dreie mot vest, noe de bak trodde den ville gjøre, på tueneset ble spinnakeren satt igjen og forspranget økte og økte innover i Hessafjorden og ved målgang var vi mer enn 10 min før neste båt i vår klasse, noe som skal tilsi at vi ikke bare kom først i mål, men også vant Sukkertoppen Rundt for første gang. :-)
Vi får bare vente å se på den offisielle terminlisten :-)
De som var med å gjorde en utmerket innsats var:
Millard - Arnt - Eirik - Inge B - Håvar Y - Levi - og undertegnede.
Har treningen hjulpet?? i alle fall er det deilig å starte sesongen så får vi håpe på at det blir flere ganger vi er i tet.
en CB i tet er jo målet....

Det vil nok komme noen bilder etter hvert :-)


Jan-Atle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar