onsdag 4. september 2013

Høstserie 4

Endelig var det meldt flotte forhold på Valderhaugfjorden, Mellom 6/11 ms så dette skulle bli bra.
Men nok en gang viser det seg at vinden ikke er enkel å forutsi.
Per Erik og Henrik ble plukket opp ved start og vi startet på forberedelsene før start med å måle linje etc.
Starten var bare heilt konge med å være på linjen i skuddet i tet. Ledelsen holdt vi til midt på første kryss, da fikk Dream ett bedre spor inne ved dyrevokter og utover mot Erknefluda som var dagens kryssmerke og rundet litt over ett min før oss. Banneren og Memento Vitae var langt etter siden de gikk oppover mot Giske hvor det var mye mindre vind.
På lensen tok vi litt bedre kurs enn Dream og dro kraftig innpå, bra fartsoverskudd vi gikk over , og som ventet startet Rolf med litt loffing men denne gangen var det for seint, og vi var forbi, og rundet rett før Dream og dro på utover. Fortsatt sto vinden fint og vi valgte samme vei ut mot kryssmerke. Banneren og Memento Vitae var nå langt etter og Banneren rundet 8 / 9 min bak oss med Memento Vitae enda lengre bak.
Men hvor lenge var Adam i paradis ikke så lenge denne dagen, for vi fikk mindre og mindre vind og ute på tueneset var det stopp for både Dream og oss, her ble vi liggende i alt for lang tid og plutselig, med strålende veivalg var Banneren som fulgte oppskriften fra første kryss forbi og rundet før oss, vinden hadde snudd og kom fra nord noe som ikke var på noen meldinger, og Banneren i ensom majestet seilte innover mot mål.
Etter mye kjemping mot strøm og lite vind kom vi oss rundt og fikk satt spinnaker på den vinden vi hadde trodd kom bakfra, men som dreide mot øst, så her prøvde vi oss med spinnaker på kryss noe som vi fikk til og dro avgårde opp i 5 knop på relativ vind ned mot 25 grader.
Vi tok kraftig inn på Banneren men det var ikke nok og passerte mål som båt Nr 2.

Vi tar av oss hatten for Banneren med mannskap for flott seiling gratulerer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar