tirsdag 9. juni 2015

Vårserie 7.

Nok en dag med sterk vind.
Vi vurderte sterkt å ikke stille i dag siden været så ut til å være vel tøft, men etter litt telefonering ble det til at vi stilte.
I dag var Millard-Ragnhild-Kristin og ikke minst Håvar som ville for første gang i år stille med faderen i en regatta.
Vind som var meldt var 10-17 m/s noe vi fikk erfare. 2 rev i storseil og godt rullet inn fokk kraftig dradd akterstag så var det bare å gå på.
Starten vant vi rett før Dream og Pilar, første kryss gikk rimelig greit uten problemer å snakke om vinden var da 10-11 m/s vi rundet først på første merke og holdt unna nedover til bunnmerke.
vinden lå jevnt på 11 med kast 13 og 14 vi fikk noen fine surfer og var for første gang i år over 10 knop.
På bunnmerke var vi også førstebåt og fikk ikke heilt opp farten, men etter ei stund når vinden økte på litt var det rimelig jevnt på ca 7knop men Pilar holdt bedre fart og dro sakte men sikkert fra.
Pilar tok ett bedre veivalg enn oss og fikk en fin ledelse opp på kryssmerket noe som de holdt til mål.
Gratulerer med flott seiling Stein Frode.

På siste lensen var målet å prøve å ta innpå Pilar, men de holdt unna. Vinden var på lensen 14-17m/s men det mestret vi fint og hadde bare en broach som var rimelig heftig, så det ut til der jeg satt i le og så opp på de på rekka. Kunne ikke annet enn å smile å vente til at det roet seg litt.
Er ikke sikker på hvor langt bak vi var Pilar, men det ser ut til å være seier nr 2 for året. Vi får bare vente til resultatet blir lagt ut.

Enda en regatta i mye vind, men desverre var mange av det faste manskapet ikke tilstede, så ett lite handikap var det selv om Håvar steppet inn og gjorde en fin jobb med fokkeskjøter.
Ragnhild fikk seg ett par smeller men humøret var på topp heile tiden, og det samme hadde Kristin  begge fikk i oppgave å styre check stagene.
Millard styrte storseilet med ro og sikkerhet.
Det beste var at ingen ting gikk istykker denne gangen også.

Jan-Atle



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar