onsdag 2. september 2015

Høstserie 3 2015

I dag blåste det i alle fall, før start lå vinden på en stødig 12-14m/s så her vurderte jeg å la vær å starte, men pokker å noen sjanser må vi bare ta.
Vi var 8 stk men bare 3 som kjenner båten. Michal S var med for første gang og det var trivelig, og vi fikk endel tips av han.
Starten gikk kl fem over 6 men vi var ikke heil ferdig med å sette rev etter å ha lagt ut merke så starten ble deller ikke i dag noe å skryte av, og Dream fikk en flott start Kastespydet fikk småproblemer i starten noe som vi også fikk merke.
Vi fulgte Dream innover Grytafjorden til første merke, det posetive var at de ikke dro noe særlig ifra oss og ei stund så det ut til at vi sakte og sikkert tok innpå heilt til de rundet det sørlige kardinalmerke dette sjekket vi med kartet og var enige om at dette var feil merke, og vi gikk rundt det nordligste kardinalmerket, og da var Dreal laaaangt ned i fjorden på vei til bunnmerke.
Vi hadde rigget klart spinnaker og kulsset noe forferdelig med å få satt den brasen fikk vi ikke inn skjøtet forsvant ut av blokkene og vi sleit med å få heist spinnakeren.
Dette brukte vi flere minutter på å få sortert ut, men etter at mannskapet hadde fått orden på spinnakeren ble dette et lens som vi ikke hadde hatt før på Valderhaugfjorden, vi makset på 12,8 knop med 14 m/s i hekken og lå lenge over 10 knop.
Det eneste jeg angrer på i etterkant er at vi ikke hadde hverken kamera ei heller tracking på mobilen på.
Nedtaket på Erkrefluda utenfor Tueneset gikk rimelig greit selv om at vi var på nippet til brotch noen ganger, nem vi klarte å redde den inn.
Etter runding ble det kryss mot mål og vi hadde tatt innpå mye mot Dream og det begynte å bli litt spennende igjen om vi ville klare de på korrigert tid
Michael ønsket å rore litt og deg fikk han gjøre siste stykket fra ca Slevika til mål.
Vi så at Dream stoppet en liten stund og i etterkant viste det seg at spinnakeren som fortsatt var på fordekk gikk overbord og de stoppet opp.
Vi ble etter våre klokker sikkert 4-5 min etter dream i mål og de hadde nok tatt oss på korrigert tid, men om De trakk seg fra regattaen siden de ikke rundet korrekt vet vi ikke enda, men tipper at det blir konsekvensen.
Kastespydet hadde vi også kontroll på, men gutta i expressen holdt vi nok ikke unna for så jeg tror at vi snakker om nok en andreplass. vi får se hva resultatene sier når de foreligger på nettet.

Takk til Torill og Kjell Inge for arrangementet med ett flott løp kunne ikke vært bedre utifra vindretningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar