tirsdag 20. april 2010

Tirsdagstrening i kremvær. Sol og 2-6 ms

Dagen i dag startet med forfall fra Millard som desverre var blitt syk, Inge A hadde viktige tilng å gjøre i havna som å det var å få ferdig 2,4 flytebrygga og var dermed heller ikke med.
Vi mønstret Eirik - Inge B- Arnt og meg. I dag var det faktisk heilt fint med lite folk for alle sto på for at båten skulle gå best mulig.
Vi var 3 båter som hadde bestemt oss etter forslag fra Terje om å seile Sukkertoppen rundt en seilas på ca 8 nm.
Kl kvart på 6 startet vi med vinden fra Sørneset så det var en flott lensestart,som passet oss utmerket.
Terje gikk ut i ledelse ''siden''  han styrte klokken, og vi var litt seine siden vi testet spinnakeren rett før start, og pga av dette  fikk Grand Vitesse ca 1 min min ledelse på oss. Magica gled over linjen rett etter oss og satt genakeren sin og begynte på den lange veien på kryss og tvers i fjorden.

Etter ei stund klarte vi ca ved Slinningen ta igjen Terje og seg sakte ifra utover fjorden. Vi valgte å skjære litt mer enn Grand Vitesse og det viste seg å være riktig, for vi bare økte og økte vi fikk med oss den vinden som var igjen i fjorden :-)
Siden vinden snudde i fra Øst til Nordvest rundt Sukkertoppen så vi skjerte og skjerte utover med spinnakeren, vi seile kryss for vinkelen var rundt 40 grader på det mest ekstreme. Vi klarte en nesten 100% kontrollert nedtaging,og så oss bak å tekte hva hadde skjedd for de to andre båtene som tydelig vis hadde parkert. Vi rundet Stavneste og Tueneset i fin fart og ballanse i båten, inn Steivågsundet hvor vi kjempet om plassen med en robåt fra Ålesund roklubb som var ute å mosjonerte, imot kom så en hurtigbåt som hedigvis roet helt ned og slapp oss fint forbi.

Inn Aspøyvågen vor det veldig lite og rotete vind men vi fant noen remser og seilte på de. vi kom i mål etter ca 2 timer seiling en fin fin treningstur i kanonvær.

Det drøyde før de to andre båtene kom i havnen, men smil rundt munnen hadde de. Ture  flott og det hadde vært kniving mellom Grand Vitesse og Magica helt inn.

Mest sansynelig blir det trening neste Tirsdag. Håpet er å få båten på land i løpet av denne uken for bunnsmøring og en reprasjonsjobb.
Vi må prøve å få den ferdig til 1ste Mai siden da starter regattasesongen.

Terje og Per Erik tok hvert sitt bilde  :-)



 Her har Terje tatt bilde i det vi nærmer oss bakfra.


Mens Per Erik dristet seg til å ta bilde da vi forsvant ut Hessafjorden

Rederen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar