søndag 18. april 2010

Treningshelgen som forsvant i asken. Aske? nei snøstormen del 2

Dag to av trenings helgen ble ikke hva vi ventet oss. Vi våknet til strålende sol, men den varte ikke så veldig lenge.
I Brosundet var det stilt og fint praten gikk lett mellom mannskapene. Vi gledet oss til seilingen. Siden ingen av oss hadde vært på nordsida så fikk vi litt hakeslepp over hvor mye det blåste. 12/14ms var det opp i og det hadde begynt å falle litt regn.
Etter  vi satt seil ble vi kalt opp av Arve i La Vida om forslag å seile på sørsida hvor det ikke er så mye bølger, alle var enig om å legge runden der så det ble Borgundfjorden rundt.
Vi seilte innover fint Aspøyvågen, og så kom snøen og det lavet ned noe som sikkert bildene viser :-)

DET BLE IKKE BEDRE:-)

Det ble litt glatt på dekk



Eirik ser ikke helt fornøyd ut eller?
Snøen la seg på Rederen besetning og utstyr


Ja det kan virke som det var kaldt , og det var det. Men siden rekorder ble satt innover borgundfjorden var det ikke så ille. I dag bikket tallet på gps ombord seg11 nærmere 11,2 knop i en surf. ai hvor deilig livet er :-)
Vi klarte allikevel ikke riste av oss de to andre så raskt som vi ønsket men sakte og sikkert dro vi fra. Vi ser nå hvorfor det lønner seg å bruke spinnaker. Det skal vi gjøre, men ikke under alle forhold.

Kryssen utover fra knappen ble som vi ventet mange slag mye snø, og vind vi kom oss da rundt uten at utstyret ble ødelagt.
De problemer vi hadde var problemer med for mye duk opp ved Kveiteskjæret og Bogneset, og at vi ikke klarte å finne rytmen mellom trykk og roring farten falt høyden forsvant og det ble bare surr. etter hvert så stemte det bedre igjen farten steg høyde fikk vi så resten av turen ble egentlig bare flott foruten været da :-( men som enkelte sier så er det ikke dårlig vær bare dårlige klær :-)   . Vi følte flere ganger at båtfarten var for liten men knopmåleren viste mellom 6,5 og 7,3 knop så vi gikk egentlig godt.

Så lenge det er blide fjes i kabinen etter seilas er det vellykket .  

 Vi snakket om dagen og fant nok en gang ut at det er mange ting å rette på, for ikke snakke om kommunikasjon ombord, jo mer det blåser jo vanskeligere er det å få gitt korrekte beskjeder.
Stemningen i båten var det heller ikke noe å utsette på.det ble ved ankomst Nørvevika servert pølser i lompe og brød. med noe varmt i koppen.
 Arnt fortsetter å ta på seg rollen som stuert og disket opp med boller, flott Arnt vi gleder oss til neste servering.

Helgen har vært helt super er omkvedet ombord selv om det bare var 3 båter som tok utfordringen denne gangen. Vi ser i alle fall frem til neste arrangement i ÅS regi.

Vi sees på trening på tirsdag, om det ikke er for mye snø.

Rederen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar