søndag 9. mai 2010

Da har vi endelig startet regattasesongen 2010

Åpnings regattaen i år ble hos en annen forening, samme som vi seilte vår første regatta , som er Giske seilforrening de nå arrangerte Vigrafjorden rundt, en regatta på ca 25nm.

Været var vår vær med vind som startet fra vest med styrke 4 m/s ,og kom igjen fra nord med styrke opp i 11m/s.
Og ja det regnet og regnet nesten hele tiden. :-) men hva gjør vel det ? Vi startet med lensestart, for å runde grønn stake ved Lepsørevet, så runding av blåse utlagt ved Roald neste var runding rød stake utenfor rullebana på Vigra, videre opp til Lepsørevet - Roald - og ned igjen til Valderøy, og målgang ved moloen.
De som var med var Eirik - Millard - Håkon ( Eirik sin kamerat) og meg. Litt for lite mannskap men vi startet med friskt mot, og verre skulle det bli :-)
Starten gikk veldig greit, så den var jeg fornøyd med, selv om vi fikk ikke opp farten før vi satte spinnaker  litt etter de andre.
Vi tok de snart igjen, men kjørte litt for lenge med spinnaker før vi tok den ned. Vinden spisset for mye. Her tapte vi alt for mye slik at også Dont Panic også dro ifra med lystall 1.16. Sakte og sikkert spiste vi innpå de andre igjen og dro tidelig i fra Dont Panic, vi tok igjen Banneren lystall 1,18, men Veloca lystall 1,23 var en hardere nøtt å knekke, vi holdt nesten samme båtfart, vi valgte å stå noe høyere, mens de falt litt mere av, og fikk større fart enn oss så her lærte vi noe også .
Ved runding første merke så tok vi ikke høyde for at strømmen var snudd, og var nødt å ta ei kuvending bak Veloca. De kom på babord halser mot merket, og kom så vidt det var( 1mtr) foran oss på styrbord halser , dette ga den dekningen slik vi ikke sto merket og måtte ta kuvendingen, her tapte vi mer tid :-) på sløren mot Roald så dro vi ifra etter meget bra båtfart. Vi ledet hele veien tilbake og rundet først på både Lepsøyrevet, og siden på Roald stor stemning ombord.
Siden vi ikke kjørte spinnaker første gangen for at vi var så få ombord, ble den satt eller forsøkt satt på legget nedover til målgang Valderøy.
Her ble det MYE MYE veldig mye rot. Spinnakeren kom opp alt så bra ut helt til at den bare plutselig  flaggrett ut fra toppen. Håkon tok seg til ene handa med tydelig brannskade og blodet sprutet etter at spinnakertauet dro ut og han forsøkte å holde igjen uten hansker. ( vi burde nevnt at han skulle dra den opp med klemmen satt, vår feil beklager Håkon. )
Millard klarte å dra inn igjen spinnakeren mens vi lå på tvers av vinden, så sleit bomnedhal og helvete var løs igjen. Denne gangen var det håpløst å få rettet opp båten , og vi ble dradd bortover på tvers med vann langt inn over dekket, Vi slakket kick og fikk kontroll over situasjonen berget spinnakeren pustet ut og fikk sett på skaden til Håkon.
Etter endel diskusjoner om å slikke sår eller få spinnakeren til topps igjen, ble resultatet at alle ville sette den igjen så etter noen minutter ble tauet for bomnedhal skiftet og vi var enige om å sette spinnakeren på ny. Detter man av hesten er det bare å sette seg på den igjen.

Spinnaker satt og vi seilte brukbart mot Veloca og tok innpå hele veien men det var ikke nok vi var vel ett par tre minutter etter i mål alt i alt var vi fornøyd men hadde vi hatt fult mannskap vet vi ikke hva vi ville klart.
Det ble sisteplass denne gangen, men hva gjør vel det 3 deilige timer på sjøen ble det i alle fall.
Resultat listen er: Veloca nr 1 Dont Panic nr 2 Bannern nr 3 og vi vant sisteplassen.
Vi kommer sterkere tilbake :-)

Neste regatta er på Tirsdag så kjære mannskap er det bare å stille på. Inge A har meldt forfall for han er på jobb på brannvakta.

Håper at noen har tatt noen bilder slik at de kan bli lagt ut på nettet.

Hilsen
Rederen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar