onsdag 26. mai 2010

Den umulige BANNEREN :-)

I går ble vårserie 4 gjennomført,og som mange ganger før vant Banneren. Hva skal vi gjøre med den ? en bøtte eller 2 under kjølen ??
Nei vi får vel heller skjerpe oss og stå på videre. :-) :-)
De som var med i går var Eirik - Inge A - Millard - Håkon og undertegnede. Vi ventet litt ekstra på Arnt men langt bak i bakhodet var det en stemme som sa at han ikke kunne stille denne gangen, og det stemte.

Vi seilte bane 1 som var Aspa - Seilerhytta - Bogneset - Skollane - og i mål. Vi klarte å få en brukbar start trodde jeg, men Banneren la seg på topp og nektet å gi slipp på den posisjonen. Jeg forsøkte å loffe han litt, men rutinert som de er lå de akkurat så langt over at det ikke var noe vits. Vi klarte ikke å riste de av oss før tyskholmsrompa, da fikk vi endelig fri vind og gikk i fra.
Videre oppover gikk det tålig bra og vi rundet først,men somlet med å sette spinnaker slik at Veloca dro i fra. Etter spinnakersettingen så gled vi innpå, men klarte ikke å seile forbi før nesten nede med seilerhytta.

Vi klarte jibben brukbart men havnet så langt nedenfor merket at Veloca kom seg på topp av oss. Videre nedover mot merket ble vi liggende nok en gang i le av Veloca. Siden vi var litt få personer så ble det litt kluss i nedtak av spinnaker, men det ble verre for Veloca som hadde fått opphalet rundt forstaget og fikk den ikke ned, dessverre for de revnet spinnakeren og det gikk en god stund før de fikk fart på båten.
Vi seilte brukbart utover mot runding skollane, rundet som førstebåt, men satt ikke spinnaker innover mot mål  det var nok ei tabbe, for banneren dro merkbart innpå oss til målgang.
Inge A fikk oppleve i følge han selv skuddet for første båt i mål, totalt ble vi nr to, og siden det var en enkeltseilas som var lagt inn i serien så vanket det også premie på manskapet.
Vi må også benytte muligheten å takke Torill Tomren som seiler 12,5kvm  for initiativet med kaker og kaffe på kaia etter seilasen. Flott tiltak Torill.

Jan-Atle

Bilde etter starten tatt av Gunnar Eide hvor vi er lengst unna mot Tyskholmen.


Her er en liten filmsnutt fra starten som Kjetil tok med mobiltelefonen,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar