onsdag 12. mai 2010

Tirsdagsseilas med og uten rundingsmerker

Ja vi var meget giret til å seile gårsdagens seilas De som var med er Eirik - Millard -Inge B - Arnt - Jan-Atle.

90 sek før start vi posisjonerer oss

Vi var relativt tidelig ute for å sjekke vind og forhold. Det blåste 6-11 med relativt fast på rundt 9 m/s vi valgte 1 rev i storseilet og litt innrevet på fokk. Kanskje ikke det lureste for vi fikk markant dårligere høyde enn de andre etter start mot første merke.
Starten ble litt fighting mot Fredrik men vi kom på en SB han på BB vi måtte slå og da ble det en protest, og Fredrik som den drevne seileren han er tok en  to 2 tørn straff som han skal og seilte videre
60 sek før start vi faller for å få fart





Start

30 sek etter 
60 sekunder etter start 

Jeg valgte kanskje å seile litt lavere også for å få utnyttet farten på båten. Vi seilte rundt 6,5 til noe over 7 knop,
Vi ledet ved første merke, så var det slør med en fart på over 8knop ned mot neste merke, som i år var lagt mye nærmere land enn tidligere.
Jeg valgte å gå litt lengre ned i fjorden for å unngå den grunnen Freddy med flere var på i fjor, dette gjorde at opp mot merket så ble det meget spist.
Eirik mente vi skulle ta ett kjapt slag men skipperen mente noe annet som ikke var så lurt :-( jeg valgte å skyte merket, Under en båtlengde fra merket så vi  at merket lå UTEN daumann som det står i instruks at skal være ,så da forsvant den blåsa innunder båten den hektet først i kjølen så i noe annet slik at tauet røk, men på hva?
Når vi skulle ta 1 tørn vending så var det ett voldsomt rabalder rundt roret og jeg valgte da å bryte seilasen for muligens ble roret ødelagt i denne hendelsen.
Prøv å gjett om stemningen ombord var på topp. Nei det var den så absolutt ikke, den som har lagt merka uten å informere at daumann ikke er benyttet sto ikke høyt i kurs, men vi bare kjeftet og smelte og gikk for motor inn til havn.
Prøvde noen manøvrer for å sjekke roret men det virker som om at det er greit , ingen risting i båten ingen trekk mot noen sider , men det må sjekkes opp snarest.
Forhåpentlig vis er vi klar til neste Tirsdag.

Bildene er tatt av Kjetil Morken takker for bilder Kjetil :-)

Rederen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar