søndag 2. mai 2010

Hva gjør man når båten er på land og ikke er seilbar?

 Ja da stiller man som mannskap på en annen båt.:-) Stein Frode i Magica synes det kunne være kjekt med mer mannskap så jeg fikk stille med han.
Etter en prøvetur på fredag hvor vi fikk vite hva som var hva av tau etc ble det lørdag og Sukkertoppen rundt.
 Vi hadde en kanonstart og ledet rundt Aspa, Slinningen og utover hele Hessafjorden i de skiftende vindene som alltid er i fjorden ved nordavind, fjorden er krevende å seile det ser vi for  mange blir liggende igjen for så få vind og trekke innpå. Det er superfrustrerende å se konkurenter ta meter for meter mens vi ligger i stille med en vindex som går 360 grader rundt og rundt.
Vi kom oss videre rundt Stavneset, Tueneset og så Velosida ta mer og mer innpå for så ta oss igjen i Steinvågsundet med spinnaker. Vi seilte ikke så langt foran og bestemte oss for å sette genaker, men her surret og rotet vi voldsomt med å toppe det med at genakeren revnet i toppen og ble tatt ned.
Videre innover seilte vi bedre enn Fredrik, vi seilte i fra og rundet først ved Tyskholmsrompa. vi seilte taktisk bra utover mot målgang hvor vi tok skuddet nesten 30 sek før Fredrik med mannskap.
Det holdt desverre ikke til seier for Fredrik har 1,23 i lystall og vi 1,24. men hva gjør vel det når Banneren med 1,18 durer i mål alt snart etter oss slik at stillingen ble:
Banneren vant som i fjor, Fredrik nr 2 og vi nr 3. Slett ikke verst!

Å seile med J båten var en ny opplevelse, det er en krevende båt å seile, og den krever konstant kjøring av seil. Det å kjøre storseilet ombord var moro og såklart arbeidskrevende med mye jobbing, men også moro.
Temeraturen ombord var som den skal være på topp :-) men alt fra smil og glede til litt småkjefting. Det er imiddlertid heilt greit for det må være litt trøkk ombord for å være skjerpet til å gjøre best mulig innsats.

Takker for at jeg fikk være med dere Stein Frode, Håkon og Eirik

Jan-Atle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar