mandag 30. november 2009

Etter seilsesongen 2009. ble det kjøpt ny båt.



Da er årets sesong nesten over. Jeg solgte min Contrast 33 i vinter, og var veldig klar for ny båt, men du og du hvor vansklig det er å finne den rette båten. Å spørre andre til råds, ja,det kan man bare glemme. Valget falt endelig på en linjelekker båt type CB 365 som det viste seg seilte over alle forventning. Fjorden har med ett blitt smalere og kortere :-)

Båten ble kjøpt i september av Barbro og Ragnar Bjørk fra Asmaløy, og seilt til Bergen av Raymond hos Fjordsail. Jeg hentet den sammen med Ola Ose Pedersen for seilas hjem til Ålesund.
Turen startet kl 18.00 og gikk opp hurtigbåtleia fra Litle Bergen forbi Mjømna og inn Sognesjøen, Krakhellesundet og inn Åfjorden til Sørbøvåg hvor jeg visste at det var utlagt et ny betongbrygge med ankomst kl 24.00.

Det ble en deilig tur videre nordover med start kl 10.00 fra Sørbøvåg. Seilene kom opp etter Skiveneset og vi seilte til Florø. Vi logget 8,2 - 9,5 knop målt på GPS over lengre distanse ,deilig å kjenne hvor livlig båten er.

Vindstyrken som var meldt var kuling på Stadt, så vi sjekket etter Florø hvordan det blåste ,men vinden hadde ikke kommet enda , så vi valgte å gå rake veien oppover.
Etter bunkring i Måløy merket vi at vinden økte på i styrke så vi kalte opp en fiskebåt og fikk oppdatert melding som sa 12-14 ms med bølger opp i mot 4 mtr.

Etter meldingene satte vi 2 rev i storseilet og full genova, tjo hei her gikk det unna, men siden bølger og vind kom i fra alle kanter ,valgte vi å ta inn genova, da logget vi over 10 knop flere ganger. Etter Stadten falt vinden og å kjøre på jerngenovaen var eneste fornuftige å gjøre.

Ola kjørte kurs i navigering da vi kom i mørket og nærmet oss Vaulane. Siden det var flo og ekstra høyt vann, valgte vi Hurtigrute -leia og gikk på lys hele veien.
Vi hadde ankomst i Nørvevika kl 01.30. Turen oppover viste at båten er så livlig at her må det jobbes om vi skal ha noen muligheter til neste vår og høstens seilaser.


(klikk på video for visning)

1 kommentar: