søndag 7. mars 2010

Trening 7/3-2010

Endelig så kom vi i gang med seilingen i år.
Snøen er nesten borte, men isen er vekk i fra havna. Vi hadde på møtet bestemt oss om å forsøke å seile litt i dag så jeg var litt spent på hvem som tok turen til havna. Noen hadde jo gitt beskjed om at det ikke passer så godt, og de var denne gangen Inge B , Ole Kåre, Kjell, Ola, Kjell  og Lars Roar.( gleder meg til å se dere ombord)

Så hvem stilte : :-)
Jan-Atle - Millard - Inge A, Arnt, og Håvar. vi kom i havna til strålende solskinn temperatur vca 5 - 6 varmegrader for en gangs skyld dette året. Vinden varierte fra 5 til  8-10 om maks 13ms vind fra syd vest.
Med andre ord herlige forhold.
Ja vi ser litt preget, men du og du hvor deilig det var å gjøre klart for seiling.
Vi valgte å kjøre fult storseil med litt inn revet forseil for å teste ut balanse i båten og det fungerte meget bra, ellers så fikk vi revet og øket seilarealet flere ganger da vinden som vanlig kommer i kast i fjorden.
Fartsmessig så lå vi på kryss på 6,5 - 7 , 2 knop. farten kom virkelig da vi slo oss innover fjorden da bikket den på gps 9,3 knop ikke verst det :-)
Vinden blåste da opp i 12 - 13 ms men storseilet var revet så slett ikke verst nei. Vi seilte innover Hessafjorden og videre inn Borgundfjorden mot knappen vind kom i kast på kast men vi kjørte full duk helt inn.
På vei utover så tok vi inn rev i storseil og genova så farten stabiliserte seg på rundt 7 knop båten var i nydelig balanse så si hele tiden, men vi må være våkne ellers så stikker hun.

Vi møttes i havna kl 12 og var tilbake kl 14.30 etter planen. 2,5 timer deilig seiling.

En virkelig herlig dag på sjøen men når treningen starter opp så blir det vel til at vi tar for oss enkelte oppgaver og driller de inn.


Her sitter Arnt og speider. ''Kommer det ei rosse eller to''
I fint driv utover fjorden
På vei innover igjen og farten øker og øker
Takker for oppmøtet gutter og sees på tirsdag.

Jan-Atle

3 kommentarer:

  1. Hallo !!!! Tidlig dette.... Må vel være ambisjonene....Huska gangetabelle?

    SvarSlett
  2. Var den litt stram den genuaen på vei inn Borgundfjorden forbi Hatlane? Bavariaen bak holdt forbausende godt følge ei stund..
    Ut fjorden toga dokke på imponerende vis. Mektig syn!!
    MVH
    Blue Sky

    SvarSlett
  3. Tidlig ute ? det har verket i mange uker alt. Ambisjonsnivået er som alltid: Ikke sist helst først :-) Gangetabell ? Lærte den etter Hardhausen :-) ;-)
    Jan-Atle

    Tja muligens litt stram, men det var forhold som vekslet veldig pytt pytt. Vi begynner å få litt dreis på kryss men har helt sikkert mye å gå på. Husk: Vi trenger flere båter på sjøen på tirsdagstreninger så det er bare å stille Blue Sky, andre og :-)

    Jan-Atle

    SvarSlett