onsdag 24. mars 2010

Treningen i dag. 22/3-2010


Oi.... båten rigget meget fint med de '' nye '' gamle seila, svarte var de vist, trodde det var North men det viste seg at Elvstøm /Søbstad har stått for design og produksjon.
Ikke uten komplikasjoner for øverste spilen storseilet var vekk og vi forsøke alle kanalene som var mulig: Pål Kragset på vei nordover ble sendt til North i Asker for å få med seg ei spil hjem, seilmakeren i Ålesund ble besøkt, men der var ingenting, forsøkte alle sportsbutikker, og alle andre muligheter til å skaffe 8mm rund glassfiber eller solid karbon til ingen nytte. Forsøkte diverse konkurenter ble kontaktet, og Ronny Fylling hadde muligens noe som kunne brukes,men desverre ble den 10cm for kort.

Nå ville jeg bare forsøke de nye seila og gode råd dyre. Millard har du ei spil i glassfiber? Joda det hadde han så vi fikk en spil og kappet en annen slik at vi fikk rundspilen i storseilet og flatspil i ene i genovaen. SUPERT dette ble en løsning vi kan leve med i kveld.
                                      Svarte seil er ikke aller verst
Noe forsinket kom vi oss ut og gikk til stakene før vi heiv seila. de var såvidt ei grele på sjøen, så vi gled sakte frem. Selv ved så lite vind gikk det i 2 til 3 knop herlig. vi trente på slag- slag-slag, og jibber jibber og atter jibber. herlig å kjenne manskapet utføre jobbene sine bare bedre, og bedre.
Det ble både kaldt og mørkt etter hvert

                         En av de få gangene gps farten var fremme

Det ble endel tørtrening på spinnakerjibber uten spinnaker, for regnet var drepen, å i så lite vind ville den bare henge som en våt sokk så den fikk vente. Vi nærmet oss seilerhytta da det sluttet det å regne, det kom noe mer vind, opp til en 5-6m så gutta fikk prøve å ri litt,men ingen fikk så mye hvile her skulle det  jobbes under rederens harde stemme med flere slag slag og atter slag.
Mørket seg sakte men sikkert på og når vi passerte tankanlegget på humla fant vi ut at vi snur utover igjen men nå med spinnaker. litt surr i setting, men opp kom den og vi trente jibber-jibber-og atter jibber utover mot Tyskholmsrompa hvor vi tok ned etter mer surr, men det gikk greit selv og det er en haug med tauverk å holde styr på.
Vi fikk en fin kryss innover mot havna med slag som bare var heilt supre herlig,det hjelper på å trene dere;-)

For å summere så sitter jeg med en deilig følelse, seila sto flott, slag og jibber ble bedre og bedre, så jeg gleder meg til videre seiling.

De som var med i kveld var Inge Bøen-Inge Almås-Eirik Y-Arnt-Millard og rederen. Farten var på kryss opp 6,5 på det meste vinden opp i 5-6ms alt i alt glimrende forhold selv om det regnet meste del av tiden og tempraturmåleren viste 4 grader i luften.

Neste trening forsøker vi å få til tirsdag om en uke. oppmøte kl 5.  JA DA jeg vet at påsken står for døren, og endel skal bort, men er det noen som kan, så er det bare å stille.
Bilder av nyeduken kommer når Millard sender meg bildene.

Sees i havna

Rederen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar