onsdag 16. juni 2010

I vårserie 7 gikk alt så mye bedre.

Vi var ute å seilte på banen en halv time før start hvor vinden blåste mellom 4 og 7ms nordlig retning endelig, så skulle det seiles et lengre løp enn trikkeruta nr 4. Den gang ei. Ved start så var bane 4 nok en gang valgt, av de 7 seilasene vi nå har gjennomført så er bane 4 valgt hver gang! Finnes det ikke andre plakater??


Bilde tatt av Terje Ona

Vi valgte å starte litt ovenfor midten av linjen i mest mulig fri vind seile litt mot vest for så sette spinnaker om vinden sto. Noe vi lyktes med heilt til Magica fikk en usedvanlig god skjæring og tok oss med på tur.:-( F...F... ikke nå igjen.

Bilde tatt av Terje Ona

Veloca satt spinnaker og toget fra oss heilt til de ved Tyskholmsrumpa fikk vinden rett i trynet og surret det til for seg og vi seilte fra.
Vi stakk også fra Magica, og rundet som første på ved merket. Fikk ei bra setting av spinnaker gikk litt til ifra, men bak oss kom Don't Panic og holdt oss på lensen og skygget noe for vinden, vi valgte å skjere mer, stakk i fra og fikk ei god luke ned til merket ved seilerhytta.
Her ble det noe kluss med nedtaket av spinnakeren, men den kom inn Eirik ble sendt under dekk for pakking, Arnt satte bommen og vi var klar.vi fikk farten opp mot merket ved Gavelen og rundet som første båt. Føret var som sist regatta ustødig nordavind, så denne gangen skulle vi sette spinnaker etter runding.

Spinnakeren kom opp heilt greit, og vi bare dro ifra de andre båtene rundet ved seilerhytta igjen, og fikk fin fart mot merket ved skollane vi traff meget bra på hvert vindskift og,rundet som første båt med 3 min margin mot Veloca fikk fint trykk i båten og, dro enda mer ifra inn mot mål og var ca etter egen måling ca 5,30 min før i mål.
Utseilt tid ble ca 1 time. Stemningen ombord var meget bedre enn på forige regatta da vi skjønte at mulighetene var store for årets første seiler.
Slik ble det med god margin til resten av feltet. Don't Panic - Veloca - Blue Sky - Amigo IV - Grand Vitesse - Banneren - Bretanus III - og Magica på de neste plassene.
Aldri er det blitt klappet så mye og lenge for en 7nde plass sa Ronny med ett smil og lovet at det ikke skulle bli ei vane.
I dag var manskapet Millard - Eirik - Arnt og undertegnede. Seieren hadde smakt enda bedre om Inge A og B var med, men jobb hindret de fra å stille denne gangen.

Terje snakket om at han har tatt noen bilder og kanskje får dere se de på nettet :-)

Hilsen

Jan-Atle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar