søndag 19. september 2010

Borgundfjorden rundt 2010.

I årets Borgundfjorden rundt var det meldt 3 m/s vestlig dreiende nordvest. I tillegg til lite vind så var nesten hele det faste mannskapet indisponibel. Arnt leker med barnebarn, Millard var på kurs Inge B på reise og Eirik nyoperert.

Så Inge A og meg var der av de faste mens Stein Frode og Arve Refsnes stilte heldigvis opp.
Vi avtalte at det lureste var å drive utover med strømmen som var sterkere enn vinden i dag:-) vi måtte bare ikke drive over stratlinjen for skuddet. Ingen fare for det for når vi brukte mange minutter på å komme oss over linjen. Vi var ikke første båt men heller ikke siste.

Vi fikk litt drag i seila og klarte å komme oss over Freddy H gikk klar Rolf som slo seg mot land, mens vi slet oss utover så vi at det kom vind vi trodde den ville treffe oss før Don't Panic og Kareika men den gang ei, de fikk vinden rett før oss og Einar i Kareika la seg på topp av oss og slapp ikke taket før nærmere bålholmen.

Herifra og utover fikk vi ett par riktige slag på vinddreininger og nærmest toget utover mot runding og rundet som båt nr 2 Banneren først.
Vi seilte på en svak vind innover mot slinningen, og så at Einar nærmet seg stygt.helt til han kom inn i stille belte hvor vi dro ifra. Spinnakeren kom opp etter at vi så de bak oss hadde satt spinnaker og tok godt innpå.
Spinnakeren dro godt innover mot seilerhytta. Vi tok igjen Banneren og dro ifra, vi ledet:-). Men hvor lenge var Adam i paradis ? det varte ikke lenge Banneren tok oss igjen,og seg sakte ifra. Resten av feltet nærmet seg også med akkurat litt mere vind enn hva vi hadde pokker også.
Vårt valg var å gå mot Bogneset, for å dra nytte av den vinden som stod inne med land der oppe for å følge landet nedover mot knappen.

Da la vi merke til at ribben til foreningen var på tur og så at ett merke ble droppet. Kjetil hadde valgt å korte ned seilasen, vi derimot trodde vi først skulle gå i mål, men hørte at Banneren fikk beskjed om å runde for å gå i mål i Nørvevika.
Vi fikk ned spinnakeren i ett hatteføk slik at den gikk i vannet, men vi fikk den inn fikk strammet seila og rundet som første båt. Vinden økte til 4 m/s så kryssen oppover var kjempe. God høyde fin fart. Vi krysset oppover før Banneren ,og forsøkte å ta vinden slik at de ikke klarte Tyskholmsrompa uten ett siste slag. Vel det gikk ikke mannskapet der ombord er nok for rutinert til å gå på den. Vi rundet først, men med Banneren ikke langt bak, vi gjorde så den feilen å ikke sette spinnaker, noe banneren gjorde. I mål var de ca 20 sek før oss ergelig. Vel målet om å bli først over linje gikk ikke denne gangen:-) vi var egentlig fornøyd med seilingen. Det at båtene som bakfra med mere vind tok innpå oss kan vi ikke gjøre noe med slik er seiling.
Jeg hadde ingen forhåpninger om topp plassering, og ble overrasket over at vi ble nr 3 i vår klasse bak Banneren på første, og Bretanus 2 til Oskar på andre som tydeligvis hadde gjort jobben sin kjempebra.

Nå er det bare å skjerpe seg til neste regatta som er på tirsdag,
Da er mannskapet fulltallig uten Eirik
Millard - Inge B - Inge A - Arnt og jeg stiller så håper jeg at Stein Frode stiller også ellers så bør vi få på plass noen flere.

Vi sees på tirsdag kl 5 i havna

Hilsen

Jan-Atle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar