tirsdag 7. juni 2011

Vårserie 5

I dag kunne ikke Eirik stille siden han var i Oslo Inge B var også ute å reise så kanskje det var like bra siden værmeldingen sa 2-3m/s fra nord.
PÅ starten var det nesten ingen vind 0,5 til 1 m/s så hemmeligheten med en god start var å ligge på linjen, Pilar - Banneren - mambaen og vi fikk det beste startene men siden det var lite vind seg Don't Panic seg impå.
Første runding var ved slakteriet og Pilar rundet først,siden kom Banneren på nesten nr to, men strømmen førte de ned mot merket, så vi passerte Banneren rundet som nr 2 og seilte spinnaker ned til merket ved seilerhytta.
De båtene som ikke kom seg rundt merket parkerte i den sterke strømmen og nesten ingen vind gjorde at 4 av båtene brøt seilasen her oppe. Vi andre hadde fin fart mot seilerhytta og opp igjen mot merket øst om aspa.
Her var det viktig å finne vindstriper å holde seg i, vi ble fraseilt av Don't Panic som rundet som nr to med oss rett bak.
Vi lyktes bedre med å sette spinnaker og ta den opp og ned ettersom at vinden kom og gikk. Vi satt å diskuterte om makstiden var ute noe som den viste seg til å være. Alle båtene fikk DNF.
Don't Panic var bare noen få min til å kunne vinne hele regattaen.

Artig seilas var det i alle fall selv om at ingen fikk fullført.
Seiltiden var ca 2 timer og 20 min. Burde makstiden være lengre enn 2,5 timer delt på måltallet?

VI får se til erfaringsmøtet til høsten hva som blir diskutert der.

Jan-Atle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar