onsdag 6. juni 2012

Vårserie 5.


Som de foregående tirsdager ble det sol og fint vær. passe vind og herlige forhold.
Vinden varierte sterkt fra 2-3 til opp i 9m/s. 
Vi bestemte oss å starte fra midten og mot merket ved tyskholmen på en styrbord start.
Ilter og Banneren startet ved lemerket på babord halse noe som var rette siden og rette halsen , men vi kom nok raskere enn de hadde tenkt seg så Banneren var nødt til å slå, ellers hadde vi nok kunnet truffet den rimelig og greit på midten.
Vi var så nær at vi måtte stå høyere enn full kryss, burde sikkert protestert, men vi seig fint på topp og etter noen sekunder var vi så lang foran, att vi tok ett slaget, dukket ned under Pilar som forsøkte å slå på topp av oss, men farten vår var så bra at de klarte ikke å stenge oss opp mot rødstaken gikk det bare bedre og bedre, så vi rundet som båt en.
Håpet på noe spinnakerkjøring men det ble slør og kryss på siste stykket mot merket ved Gåsholmen, rundet først seilte romt opp mot rødstaken igjen fin fart på kryss vi var lenge over 7 knopp, men som rormann gjorde jeg en feil slik at vi fikk en heilt unødvendig brotch,som vi tapte noen viktige sekunder på.
Etter runding med mot skollane ble det bestemt at vi skulle forsøke å sette spinnaker, joda den kom opp etter ei stund med tvinn både her og der :-)men vi fikk det til og gikk i mål nesten 1 min før Terje med Ilter.
Nok en regatta med en CB til topps.  :-) 

I dag var Arnt, Inge B , Millard, Per Erik og jeg som seilte, Eirik koste seg med laseren som etter mange mnd endelig har fått ny toppmast 
Mannskapet gjorde en flott jobb igjen. Kjekt med mannskap som begynner å få rutine. 

Neste regatta er Intercity mellom Molde og Ålesund med start i Molde i År.
Denne har ungdommen ikke funnet plass til rederen å være med på så da får jeg bare ønske lykke til.

Jan-Atle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar