onsdag 12. september 2012

Høstserie 4

For en deilig dag. Endelig var vi mange båter på linjen, det blåste og det var både artig og utfordrende.
Vi hadde som vanlig ett mål og det er å komme først i mål. Vi vet at om vi klarer det er muligheten for nok en seier stor selv om det blir bare verre og verre.
Banneren seiler fort i alle forhold, uten om i mye sjø, det samme gjelder Don't Panic. Melgesen Ilter begynner å få farten opp og de starter bare bedre og bedre, men de er sårbare for mye vind i rosser.
Gunnar med Mambaen ligger oftere og oftere langt fremme. Rolf med Dream trenger litt tid men går som ett tog når de først får opp farten. Stein Frode med Pilar fortjener snart ett stabilt mannskap for å virkelig få fart på båten. Lite mannskap er ikke noe for den båten ser det ut som i alle fall ikke på korte legg.
Vinden i går kom i kast og varierte fra 3/4 til 9 ms løypa som var valgt var slør til stanken utenfor Aspa så slør forbi Skollane til seilerhytta lens til Gavla skarp kryss til skollane og i mål.
Vi klarte det raskest av alle og var i mål på 48min 52 sekund først av alle, så kom båtene som ei perle på ei litt lang snor.
Var litt irritert over katten som kullseilte ikke så langt unna oss og Terje, pokker skal de surre seg inn i regattafeltet i dag igjen! Men de var påmeldt til høstserien viste det seg, så vi seiler i samme klasse med båter som spenner fra 1,11 til 1,67 i lys.
Det litt surr i starten men vi kom oss avgårde rimelig greit med Ilter i lo. Utover holdt vi rimelig jevn fart men klarte å runde først Aspa selv om vinden snudde akkurat når vi skal til å runde så der ble det litt klabb og babb,
Vi dro sakte men sikkert fra til Skollane og ledet til runding av merket på seilerhytta, fikk fint plass av Kristian i 12,5 kvm og satte kursen mot Gavla. Vi vurderte ett øyeblikk å sette spinnaker men vinden slengte så mye at det ville bare blitt ball. Vinden økte på utover til Skollane og Rolf seg sakte og rolig inn på oss, men vi klarte å runde som første båt , så hadde vi for hardt trykk i seila, og bare skar opp og Rolf fikk gå på inneren av oss og vi seilte side om side nedover mot mål hvor vi trakk det lengste strået.
Så nok en førsteplass ble det på oss. Ikke nok med det så fikk Gunnar på utregnet tid samme tid som oss og delte førsteplassen. Vi gratulerer med glimrende seiling Gunnar og mannskapet på Mambaen.
Nr 3 ble Banneren. Don't Panic nr 4 Rolf nr 5 Gerhard nr 6 Stein Frode nr 7 Terje nr 8 og formula 18 wild cat kom sist.

Alle var enige om at dette var en strålende regatta og vi gleder oss til neste tirsdag.

Jan-Atle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar