mandag 16. juni 2014

Intercity 2014

Så var det duket for seilerfest mellom Molde og Ålesund.
Dette er Møre og Romsdals svar på Ferderseilasen, og burde fenge for båter i flere foreninger enn ÅS og MS.
Starten var tidelig også i år, på skippermøte kr 07.00 var det mange trøtte og forventningsfulle tryner å se. Hva blir løpet ? hvem er best forberedt ? spørsmålene var mange da de 20 Båtene startet på turen sørvestover når første pulje startet kl 0800 med turklassen.

Vedrørende veivalg sørover hadde det blitt bestemt at løpsalternativ 1 med Dryna - Midsund om sb var der vi skulle seile.
Vinden som var meldt var alt fra stilt under starten til 5-6ms vi fikk 5-6 og etter litt kniving ble det lensestart så spinnakeren kom opp fort.
Vi tok valget om å seile på sørsida av Tautra sammen med en stor del av feltet. Jeg valgte dette sporet ut ifra strøm, men det viste seg at vi ikke merket så mye til strømmen som jeg hadde trodd. vi gikk tett på Tautra og fikk ett fint spor med bra vind det var bare det at når etter å ha sett Amigo laaangt før oss på nordsida av fjorden så skjønte vi at dette veivalget var feil, men men hva kan vi gjøre ?? er der mer vind der borte noe det så ut til å være så vi jibbet og dro over fjorden sammen med en Bavaria 36 fra Molde og Kastespydet, såklart viste det seg at dette heller ikke var ett sjakktrekk for nå fikk båtene på sørsida fin vind og var i godt driv utover, så en ny jibb ble foretatt og vi skar opp bak Kastespydet og dro over fjorden hvor det fortsatt sto bedre vind fikk hektet oss på den og følte at nå går det bra.
Når vi nærmet oss Dryna så det ut til at vinden på vår side løyet og vi skar så godt vi kunne opp for å møte ny og sterkere vind.
Vi slapp unna løya men hadde nok for mye seil opp så broach på broach ble resultatet. fikk ned spinnaker og satt genova.
Etter sen kort stund så vi at det var håpløst å ikke kjøre med spinnakeren og fikk skjært opp over Johan i Nosusch satt spinnaker igjen og kom oss sørover mot revet.
Ved inngangen til revet hadde vi en konflikt med Sixpack fra Molde som av en eller annen grunn ønsket oss inn på 3mtr grensen vi jibbet ble le båt med SB trumfer le båt og resultatet ble en ufrivillig Jibb av storseil og close call til grunna men etter noe praiing ordnet det seg og vi fikk jibbet tilbake og satte fart mot småsunda.
Vi kan sikkert si at det var her og inn til mål vi gjorde det best for vi fikk fin flyt og dro innpå de andre båtene og seilte godt ifra de bak, Ved målgang var vi ganske så nært innpå Banneren , Melgesene og vinner av regattaen Andreas i Amigo VII

Vi må bare gratulere med resultatet Andreas kanon seilet.

Vi synes også det var artig at Melgesene hadde Match racing i mål etter 5 timers seilas.

Vår plassering ble i vår klasse nr 4 og det må vi si oss meget fornøyde med siden det er bare planene båter som slo oss, dvs Melges og Farr30 igjen vil det si at vi var best av deplasement båtene.

Vi gleder oss til neste års seilas. vi får håpe på godt med vind og sol som i år :-)

Jan-Atle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar