onsdag 18. juni 2014

Vårserie 4

Trass i frafall av de fleste faste mannskaper silregn og meget varierende vind må vi si oss enige om at dette også var en god tur.
Som vanlig stilte Millard og jeg med klar båt og håp om mannskap, men slik gikk det ikke. ingen av de faste ville utpå det vil si ferie, møter, bursdager gikk foran denne kvelden.
Millard hadde imidlertid med seg sin sønn Emil og en kompis Preben som begge er i 16 /17 års alderen.

Jeg var litt skeptisk til at vi ville klare dette siden det rundt starttidspunktet kl 18 blåste opp i ca 8 m/s
men hva gjorde vi da? Revet både storseil og genova og vips det var ingen problem jo :-)
Starten var vi som vanlig alt for sein på bommet med 1 min på klokka, men men pytt pytt her er det bare å stå på utover.
Vi gikk ut så kloss i moloen vi bare kunne med fare for å få Arve i La Vida opp i sia siden de var faretruende nære til å broche.
Men du for en driv vi fikk utover det gikk som på skinner og nesten ute ved Erknefluda var rev ute og tjo hei hvor det gikk første båt rundt merke, så var det dette med spinnaker da.Det var heller ingen problem vi fikk den opp og den gikk ned uten problemer da vi skulle runde Olskjærbåen vi rundet som båt nr 3 etter at de planene Melgesene tok oss igjen  på vei innover.
Kryssen opp til start var også med god høyde og fin fart rundet der som båt nr 2 etter Wiki Moku og fortsatte slik opp til Skjongfluda hvor vi nedover til Erknefluda fikk los på Wiki Moku og passerte de på veien rundet da som første man igjen. Holder det inn montro? Nei det gjorde det så absolutt ikke for
lærdommen kommer i å lese veibeskrivelsen :-) og det hadde jeg så klart ikke gjort :-) for vi satt spinnaker og peiste mot Olskjæret som vi mente vi skulle rundt, for å se på hva Melgessene gjorde var døfødt fordi de
de må skjære mye.
Det var bare det at denne gangen så var de på vei mot mål mens vi var på vei en helt annen plass :-) spinnaker kom ned og vi halset oppover, men den ble litt for spiss, og med kraftig sidevind ble det ett par slag før vi kom i mål.
Men artig seilas var det uansett plassering.

Takker gutta ombord for en glimrende jobb og ser frem til å seile mer med de etter sommerferien.

God sommer alle sammen.

Jan-Atle


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar