onsdag 27. mai 2015

Vårserie 5

Endelig var vi på Valderhaugfjorden igjen.
Etter 3 seilaser hvor det har vært lite vind ble det atter seilt i god vind fra vest nordvest.
Løpet som var lagt opp var start - rundt Havstein - grønnstake utenfor Statens fryseri - grønnstake Kjeholmen og i mål en seilt distanse på vel 8 nautiske.
Vi kom i mål  etter 1 time og ca 15/16 minutter som gir oss en snittfart på 6,3 knop. maks på lensen 9,5 så det gikk unna.
Starten følte jeg gikk bra fikk lagt oss hvor vi ville for å treffe linjen ikke mange sek etter skuddet og var høyest oppe. I starten fikk vi ikke skuta til å gå som ønsket var det for lite vind? vi var nok mannskap denne gangen for alle som ønsket å være med fikk plass. Kan vi ha vært for mye folk? neil for etter at vinden tok seg opp fungerte det bare bedre og bedre ombord Thomas tok seg av taktikk jeg rorte så godt jeg kunne  Millard på storseil Tine på fokken Arnt på fordekk Tormund i pitten Hallvor kjørte Spinnaker Ragnhild og Kristin fulgte med og ga ei hand hvor det trenktes Sistemann husker jeg ikke navnet på, men kommer nok på det.
Videre rundt Havstein gikk det brukbart. Rolf hadde tatt ett mye bedre valg enn oss og fikk mange meter på det siden han gikk lengre ut i fjorden før han slo. Han satset kanskje på venstredreining rundt Havstein ? ikke vet jeg men valget var bra. Vi rundet gikk litt sør i fjorden før vi satt spinnaker, og durte på.
Vi tok kraftig inn på Rolf som ikke satt spinnaker så tidelig som oss. Rolf rundet først nede på Statens fryseri men fikk etter hvert problemer i jibben og vi var på siden av han, men lå litt høyere opp mot vinden og dro mer og mer Rolf hadde noen brotcher og pluttselig sa det bare pang når spinnakerskjøtet røyk.
dette var starten på mere problemer for Rolf siden også forseilet ble dradd ut av sporet og havnet i sjøen.
Vi hadde i dag dyktige trimmere som gjorde at vi ikke fikk disse problemene, så vi rundet først på Kjeholmen og fikk god bør til mål og gikk i mål som første båt etter 2 slag.

Alle om bord synes dette var atter en flott og utfordrene seilas, med mye strøm og fin vind.

Jan-Atle

Halvor har sendt meg trackingen fra gårsdagens seilas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar