søndag 17. mai 2015

Vigrafjorden rundt 2015

Fredag var det Vigrafjorden rundt som ble seilt.
Fint føre og i herlig vær. Vinden var mellom 4 og 8 hele tiden så vi hadde kremforhold både på kryss og på lensen.
Løpet var:
Vi startet som vanlig på moloen på Valderøya og begrensing var satt ved Hanen så sørligste grønnstake ved Lepsøyrevet før runding rød stake Rognodden så til mål.

Årets deltagere:
Til start var det bare 6 båter, Addikted - Banneren - Pilar - Helika to Uredd II og oss, det burde vært flere båter på linjen med Giske seilforening startet nok litt seint med rekrutteringsarbeidet, men hva gjør vel det? alle vi som startet finn flotte fine forhold hele regattaen igjennom.

Seilasen.
Vi startet som vanlig i le av Banneren og var rett etter start nødt til å ta ett lite korreksjons slag for å få fri vind.
Dette hjalp og vi var båt nr to bak Pilar gjennom Okesåsen en posisjon som vi holdt på alle merker selv og vi gikk forskjellig i fjorden, vi valgte å seile på en lift oppover Vigrafjorden, men etter å ha sett på trackingen til de båtene som hadde RaceQS installert ser vi  at vi burde holdt på sørsiden av fjorden slik som Pilar og Addicted gjorde.
Tracking er veldig avslørende og en god hjelp til å analysere hva som gikk bra og hva som ikke gikk bra.
Vi seilte 5 nautiske mil lengre enn Addicted som gikk den korteste veien, men vi seilte med betydelig høyere fart og rundet godt foran på Lepsøyrevet.
Pilar som rundet som første båt var nødt til å skjære og vi tok godt innpå de på vei til Rognodden, resten av feltet var betydelig lengre bak.
Vi fikk som ventet litt trøbbel med spinnakeren etter runding siden vinden var foren om tvers ei lita stund,men så var det bare å gi gass nedover til målgang noe vi gjorde for vi dro godt nedover på Stein Frode og Pilar.
Først i mål ble Pilar ett par minutter før oss med Uredd II Banneren Addicted Helika to som de neste båtene.

Expressen med mannskap vant regattaen med 3 min på oss på korrigert tid, gratulerer med seieren godt veivalg og god fart i båt.


Mannskapet som jobbet og jobbet i dag var:

Millard - Arnt - Per Erik - Henrik - Tine - Inge B - Tormund og undertegnede.

Takker for flott innsats

Jan-Atle



1 kommentar:

  1. Tusen takk for turen i dag!
    Hvis det er av interesse er gps-sporet fra tirsdagsregattaen her: https://www.dropbox.com/s/7hqwto9tr6y2ywx/Skjermbilde%202015-05-26%2022.03.11.png?dl=0
    Toppfart på gps var 9 knop (ikke desimaler i programmet jeg brukte), og gjennomsnittsfart på 6,3 knop.
    Hilsen Halvor

    SvarSlett