onsdag 14. august 2013

Høsten er startet med høstserie 1.

Da er sommeren over og vi har gledet oss til seiling og regatta.

Dagen kom med silregn og vindstille, men etter som tiden gikk og vi nærmet oss start ble det supre forhold på Valderhaugfjorden.

Til en avveksling ble det lensestart og vi kom ut som båt nr 2 etter Banneren med klarte å få innerspor ned til siste merke og rundet som båt nr 1 ( vi er i gang :-) )
Kryssen gikk flott oppetter mot runding av kryssmerke med de andre båtene hakk i hel, nermest var Pilar og ikke langt bak der kom Dream. vi rundet som første båt strevde litt med spinnaker men fikk den til å stå på lensen nedover, her spisset det seg endel til så det ble litt heftig med mye armer og bein i luften, men vi kom oss på rett kurs og rundet lensemerket som første båt med Pilar hakk i hel.

Pilar klarte endelig å utnytte potensialet sitt og passerte oss på vei opp mot siste runding noe som fikk de 3 andre ombord med oss til å jobbe ekstra på lensen nedover, og da Pilar fikk problemer med ned tak av gennaker var vi og rundet  rett etter de men de dro litt i feil retning ov vi var forbi igjen og beholdt ledelsen helt til mål.
Hadde ikke Dream prøvd seg på rekefiske med spinnaker i fjorden så ville de nok vært lengre frem i dag, og vi merket at vi trenger mannskap når det blåser opp i 8m/s spesielt på rekka samt for kjøring av seil på lensen. det ble litt mye til tider for skipperen.

Resultatet ble : først i mål og nr 3 etter utregnet tid.
Bukker for Anders som vant gårsdagens seilas Banneren som hadde en liten sak med hurtigruta på andre og vi på 3djeplass.
Her er rom for forbedringer det kan trygt sies.

De som var med var: Millard - Arnt - Eirik og undertegnede


Jan-Atle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar