mandag 26. august 2013

Storholmen Rundt 2013

Storholmen rundt. Hva er det med denne seilasen da? Jo enten er det bortimot svartestilla Ellers blåser det hatter og høy.
I år som i fjor var det så si vindstille i starten men Kjetil satset på at det kom vind, noe det gjorde etter noen timer:-)
Vi satset på spinnakerstart og kom ut ca midt i feltet med noen båter i lo så vi brukte litt tid å få sig i båten og rundet flatskjæret som båt Nr 5 en plass vi holdt helt tilbake ved runding flatskjær før målgang.
Imidlertid fikk vi oppover mot Storholmen litt vind og fikk satt blåduken noe som ga ett ekstra puff oppover til merket og vi tok masse innpå de båtene som var før oss.
Resten av feltet fikk også vind og dro stadig innpå. Nedover mot flatskjær ble det tid til litt fighting mot Hanse 34,7 som seilte meget bra, vinden dreide, og siden det var mer duk å hente i spinnakeren  ble den satt uten problemer, og vi dro da fra Hansen heilt til vi kom inn i vindstille rett etter flatskjær, så utgjort, vi hadde seilt veldig bra og nå kom resten av feltet halsende nedover og nesten klarte å ta oss igjen ved målgang. Ved runding Storholmen var vi rimelig langt foran men det tok seg opp for våre argeste konkurrenter og vips ble forspranget oppspist.
I mål ble vi Nr 4 ikke lang etter de første båtene og totalt ble vi Nr 6 ikke verst med tanke på at det var 15 båter som deltok.
Artig at den båten med lavest ratingtall var den som vant hele greia, men slik vil det bli når vinden økerpå for de bakerste båtene, mens vi ikke har vind å seile på.
Av De lokale ble Banneren Nr 3 og Memento Vitae Nr 5. Og vi gratulerer de med flotte plasseringer.

I morgen er det nye muligheter med tirsdagsregatta 3 av høstserien.

Jan-Atle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar