mandag 1. mai 2017

Så var vi i gang med seilåret 2107

Sesongen startet som sesongen sluttet, og med en 1ste plass.

Regattaen var Sukkertoppen rundt som er startsignalet for regattaseiling i Ålesunds Seilforening.
Løpet i dag var på drøye 12 Nm i lite og slengete vind. Tror nok vi hadde rekord i setting og nedtak av spinnaker.
Men det gikk jo bra til slutt selv om det så ikke slik ut eter halvspilt distanse.

Starten gikk meget bra var over linjen nesten på sekundet. og vi startet etter gundermetoden så det var  ikke trengsel på startlinjen.
Etter en kort stund så falt så klart vinden fra stødige 4-5 fra øst til nesten ingen ting, vi valgte tydeligvis feil side av fjorden til å begynne med for langs Kveiteskjæret var det null vind. 12,5kvm og expressene lå langt foran oss og ei stund var vi sist i feltet.
Da det kom litt vind bakfra satset jeg på å skjære mot land for å få hjelp av vinden som sto noe bedre der inne.
Dette viste seg til å være en god løsning og vi banka forbi de fleste med denne manøveren, vi kom oss in til land og fortsatte utover mot Korsvika. Her ble det endel slag før vi rundet Tueneset som båt Nr 5. Videre innover mot Olskjærsbåen tok vi båt etter båt og rundet som Nr 1. Vi satt spinnakerbommen før runding og den traff så klart merket med det resultatet at vi tok en 1 tørn straff og tapte endel på det.
Vi forsøkte å sette spinnaker men rotet det kraftig til for oss og vi forsvant tilbake på 5te plass, da var nok stemningen ombord ikke den beste.
Konkurrentene med Pilar og La Sirena i spissen var godt inn i Hessafjorden når vi begynte på innover tur, de så ut til å ligge i ei stille og vi valgte å ikke gå så langt ut i fjorden men holde oss langs land innover med godt trykk i seilene
og dro først forbi expressene så La Sirena og tilslutt Pilar, tipper stemningen ombord i konkurrentbåtene ikke var heilt på topp men Pilar gjorde alt de kunne for å ta oss igjen og var ikke mer enn 14 sekunder bak oss i mål. Skjelden har en seier smakt like godt som i dag.
8 Båter startet i regattaklassen og 4 i turklassen noe jeg som årets leder i Tur/hav må si meg meget fornøyd med.
Nok engang gjorde mannskapet en kjempejobb og sammen klarte vi å komme først i mål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar