søndag 21. mai 2017

Vigrafjorden Rundt 2017.

I strålendes vær ble en av vårens fineste regattar seilt Vigrafjorden rundt.
Desverre klarte Giske seilforening ikke å samle mer enn 5 i regattklassen og 2 i turklassen.
Siden det ikke ble flere båter ble det fellestart og med vind 6-10m/s var det litt opphetet stemning da ene konkurrenten slo rett forran oss etter å ha vært litt for tidlig over linja.
Vi traff godt denne gangen og fikk de andre båtene etter oss på tur oppover mot Lepsøyrevet som vi skulle til 2 ganger denne dagen.
Vi lå og ledet en lang stund før Uredd II tok oppskriftsmessig over ledelsen. Som vanlig valgte mannskapet på Uredd II å følge landet på styrbord siden av fjorden, mens vi forsøkte å gå lengre nord i fjorden før vi slo. Vi lå å seilte mot Poniente som seilte meget godt i den vinden vi hadde. Ved runding var både Uredd II, Pilar og ÅPoniente før oss så her var det bare å bite tennenene sammen sette spinnaker å toge mot runding.

Poniente ble raskt forbiseilt, og når vi kunne kjøre relativt platt med god fart opp over 10knop var det ikke langt etter de to ledene båtene vi var.
Vi holdt de på kryssen frem til neste runding ved Lepsøyrevet med fart på kryss på over 7knop vi rundet som båt nr 3 bak Uredd II og ikke langt bak Pilar.

Samme gode lens nedover og vi tok oss raskt forbi Pilar og nermet oss Uredd II som rundet før oss og dro ifra nedover mot Kjeholmen.
Etter bra seilas med Pilar rett bak fikk vi opp spinnakeren og dro brukbart fra Pilar, men ikke så mye nermere Uredd II  som gikk først i mål.
Vi jibbet og dro på mol mållinjen og kom i mål som nr 2
Men ble vinner for andre året på rad med 6,5 min margin til båt nr 2 som ble Bavaria 37 Nonsuch.
Flott seiling av Johan med mannskap.

Jan-Atle
 Starten har gått og konkurrentene er bak.
 Full konsentrasjon på vei oppover Vigrafjorden

Resultater som vi kan like :-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar